“ KADES, Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Noktasında Etkili Bir Uygulama”

Valimiz Şehmus Günaydın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle düzenlenen toplantıya katıldı.

“ KADES, Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Noktasında Etkili Bir Uygulama”
25 Kasım 2020 Çarşamba 15:17

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Günay-dın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Vali Günaydın, toplantıda yaptığı konuşmada, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın Ka-dına Yönelik Şiddetin önlenmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiğini ifade ederek, “Bunu yaparken en büyük destekçimiz sivil toplum örgütlerimiz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Dernek başkanlarımız her zaman konuları yakından takip ediyorlar, kurumla-rımızla işbirliği içerisinde bu işleri yürütüyorlar. Bu işbirliği ve koordinasyon kadınları-mıza yönelik şiddetin önlenmesinde bize büyük güç verecektir. Sivil toplum örgütlerimiz ve kurumlarımızın yapmış olduğu ortak çalışmalar ile farkındalığı artırmak çok önemli-dir. Bunu sağladığımız zaman bu mücadelede önemli bir eşiği geçmiş olacağız.” dedi.

İçişleri Bakanlığımızın oluşturduğu Kadın Destek Uygulamasının (KADES) önemine deği-nen Vali Günaydın, “ Bu uygulamayı sadece hanımefendiler indirebiliyor. Tüm hanıme-fendiler bu uygulamayı indirsinler. Bu uygulama kadına yönelik şiddeti önleme nokta-sında çok etkili ve önemli bir uygulama.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı konuşmada, Kadına Yönelik Şid-dete karşı Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi vererek, önümüzdeki dönemde de Belediye olarak kendi üstelerine ne düşüyorsa tüm kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği içerisinde olmaya hazır olduklarını belirtti.

Kayseri Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sevda Baran ise tüm kurum ve kuruluşların kadına yönelik şiddete karşı işbirliği içerisinde olmasının önemine değine-rek, “ İhtiyaç duyduğumuz anda her zaman Sayın Valimize ulaşabiliyoruz. Desteklerin-den dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu da dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Kadına Yönelik Şiddete karşı Sayın Valimizin göstermiş olduğu özen için tüm kadınlar adına kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Erdem Albay-rak, Kayseri’de kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele yürütülen çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı.

Toplantının ardından Vali Günaydın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ta-rafından Cumhuriyet Meydanında kurulan Kades Tanıtım Standını ve Kocasinan İlçe Em-niyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğini ziyaret ede-rek çalışmaları hakkında bilgi aldı.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.