Hastanede ‘Kimyasal’ Tatbikat

Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) kapsamında hazırlanarak yürürlüğe giren Kayseri Afet Müdahale Planı çerçevesinde KBRN Saha ve Masabaşı tatbikatı Vali Şehmus Günaydın’ın ekiplere start veren konuşmasını yapmasının ardından yapıldı.

Hastanede ‘Kimyasal’ Tatbikat
27 Kasım 2019 Çarşamba 17:10

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi etrafında yapılan  tatbikatta İl Afet Müdahale Planı kapsamında 26 çalışma grubu ana ve destek çözüm ortağı Kamu, Kurum ve Kuruluşlarının katılımıyla birlikte gerçekleştirildi. Tatbikatta 380 personel ve 73 araç görev aldı.

Afetlere karşı hazırlıklı olmanın temel unsurlarından biri, muhtemel afet senaryoları hazırlayıp bu durumlarda ne şekilde bir yol izleneceğinin masa başında ve sahada test edilmesi amacıyla TAMP kapsamında AYDES (Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi) kullanılarak  saha ve masa tatbikatı Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ercan Teke, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ile AFAD, UMKE ve Sağlık İl Müdürlüğü personelleri izledi.

Arama kurtarma, KBRN, sağlık, ambulans, itfaiye, olay yeri inceleme, asayiş, yunus motorları, trafik, gıda denetimi, cenaze yıkama ve nakil araçları, damperli kamyon, ve benzeri toplam 73 araç ve ekipmanda tatbikatta hazır bulundu.

Senaryo gereği kimyasal patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle zehirlenen 4 üniversite AFAD ve UMKE ekiplerinin sıcak, soğuk ve ılık alanda yaptığı müdahaden sonra  ambulanslarla referans hastane olarak belirlenen Şehir Hastanesine nakledildi. Yine senaryo gereği, patlamada yaralananların yakınları da alana girmeye çalıştı, polis ekiplerinin  kordonu ile vatandaşlar sakinleştirilemeye çalışıldı.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.