FLAŞ: 35 yaşındaki Kayseri eczacı Covid 19'a yenildi

FLAŞ: 35 yaşındaki Kayseri eczacı Covid 19'a yenildi
12 Nisan 2020 Pazar 10:38

Bir dönem Kayseri Devlet Hastanesi karşısında bulunan eczanesinde hizmet veren, daha sonra İstanbul'da mesleğini  Sancaktepe'de Canan Eczanesi adındaki işyerinde devam ettiren 35 yaşındaki Kayserili eczacı İsmail Durmuş Coranavirüs nedeniyle yaşamını kaybetti.  İsmail Durmuş'un  cenazesi İstanbul'dan getirilerek çok sevdiği Kayseride toprağa verilecek. İstanbul Eczacılar Odası  bu konuda yaptığı açıklamada ''Genç meslektaşımız Ecz. İsmail Durmuş'u (Canan Eczanesi / Sancaktepe) Covid-19 nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Meslektaşımız, Kayseri'de toprağa verilecektir.  Meslektaşımıza Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm eczacılık camiasına başsağlığı dileriz' açıklaması yaptı.

Durmuş’un 24 gün önce  Sancaktepe belediyesi'nden eczanesinin dezenfekte edilmesini talep ettiği mesaja ölüm haberlerinin ardından yanıt verilmesi dikkat çekti.

“Değerli ilgili yetkililer Sancaktepe bölgesinde yer alan eczanelerimizin dezenfekte edilmesini talep ve rica ediyoruz. Az önce karşımda yer alan aile sağlığı merkezi dezenfekte edildi ama ricalarımıza rağmen eczanemiz edilmedi…”

“Malum süreçte hastane ve sağlık ocakları kadar eczaneler de risk altında. Hatta ilk ölüm vakası maalesef ki bir meslektaşımızın başına geldi. Hastalar doktora gitmeden raporlu ilaçlarını direkt eczaneden temin ettikleri için eczaneler daha büyük risk altında.”

“Bu konuları dikkate alarak İvedikle aksiyon almanızı rica ediyorum. Mevcut bulunan bütün eczanelerimizin dezenfekte edilmesini talep ediyoruz. #Eczanelerdezenfekteedilsin”

Bizde  İsmail Durmuş'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.