Baro Başkanı Cavit Dursun, 80 Baro ile eş zamanlı Ankara'ya yürüyor!

Baro Başkanı Cavit Dursun, 80 Baro ile eş zamanlı Ankara'ya yürüyor!
20 Haziran 2020 Cumartesi 11:50

Kayseri Baro Başkanı Avukat Cavit Dursun, Baro seçimlerine getirilmesi istenen yeni düzenlemeyi protesto etmek amacıyla 80 baro ile eş zamanlı olarak dün Ankara'ya yürümeye başladı. Başkan Cavit Dursun, Adliye Baro Girişi önünden yaptığı canlı yayınla Ankara'ya yürümeye başladığını duyurdu.

Tüm Türkiye'de Baro Başkanları, planlanan yeni baro  seçim sistemini protesto etmek amacıyla Ankara'ya yürümeye başladı. Dün başlayan yürüyüş ile 81 ilin Baro Başkanları Ankara'da bir araya gelecek.

Kayseri Baro Başkanı Cavit Dursun'da sosyal medya hesabından bir canlı yayın videosu ile duyurduğu yürüyüş hakkında şu ifadelere yer verdi:

"Bunca yıllık bir duruştan ve çizgiden sonra, bizi yürütenler utansın... Şükürler olsun ki, Yine de dimdik, onurla ve gururla... Yine de dümdüz, eğilmeden ve bükülmeden... Sağa sola yalpalamadan, sembolik de olsa, Hak ve Halk için yürüdük ve Ankara'ya kadar yürümeye de devam edeceğiz. Bu yaşıma kadar, şahsım için ya da başkaca hiçbir şahsi fikir vd. şeyler için, sembolik dahi olsa yürümedim... Samimi bir İtirafta bulunayım Sizlere ; Geçmişten beri, Yürümeyi de hiç sevmezdim. Şimdi ise, bu ülkedeki hukuksuzluklar ve haksızlıklar için yürüyoruz. Hukukun üstünlüğü, adalet ve vicdan için yürüyoruz. Ülkemizin ve evlatlarımızın aydınlık geleceği için yürüyoruz.Hukuk Devleti ilkesi, bağımsız yargı ve güçlü savunma için yürüyoruz. Barom, Barolarımız, Mesleğim ve Meslektaşlarımız için yürüyoruz. Herhalde bunlardan başka hiçbir değer de, beni yürütemezdi. Savunma Yürüyor yürümesine de, Cavit Dursun da YÜRÜYOR. #SavunmaYürüyor #CavitDursunDaYürüyor"

Baro Başkanı Dursun, zaman zaman yürüyüş rotasından paylaştığı bir diğer fotoğrafta ise, "Nemrudun ateşine kuru ot taşıyan karga olmaktansa,
İbrahim Peygamberin kurtuluşuna su damlası taşıyan karınca olmak yeğdir. #SavunmaYürüyor" notunu düştü.

Haber: Samed Aydın SUN 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.