Bakan Albayrak: ‘Yerli ve milli ekonominin taşıyıcısı Kayseri olacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Odası’nda kentteki iş insanları ile bir araya geldi. Türk ticaretinin lokomotif şehirlerinden olan Kayseri’de  olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Albayrak, “En önemli sanayi üslerimizden biri olan Kayseri,  ülkemiz  ve bizler için çok önemli. Çalışkan ve üretken olan Kayseri dün nasıl,  yerli ve milli ekonominin en önemli paydaşlarından biri olduysa bundan sonra da değişim sürecinin de en önemli taşıyıcılarından biri olacak” dedi.

Bakan Albayrak: ‘Yerli ve milli ekonominin taşıyıcısı Kayseri olacak’
14 Aralık 2019 Cumartesi 11:18

Bakan Albayrak, Kayseri iş dünyası ile buluştu

KTO Rıfat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda düzenlenen programa Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, milletvekili  Taner Yıldız, MHP Milletvekili Baki Ersoy, Vali Şehmus Günaydın, KTO Başkanı Ömer Gülsoy ve KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci ile  3 kamu bankasının genel müdürleri ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Ömer Gülsyo, iş dünyasının yaşadığı sorunları belirterek, “Niğde otobanına Nevşehir’den bağlanmak istiyoruz. Havaalanımız çok yetersiz durumda. Ankara’ya sadece otobüs ve kendi araçlarımızla ulaşım var.  YHT seferi yok. Yıl sonu Kayseri olarak 2.5 milyar dolar ihracaat yapmayı planlıyoruz” dedi.

Türkiye’yi karış karış gezerek, iş dünyası ile bir araya geldiklerini ifade eden Bakan Berat Albayrak, “Yeni ekonomik programı kapsamında ‘Değişim başlıyor’ mottosuyla KOBİ ve sanayicilerimizle bir araya geliyoruz. İş dünyasının taleplerini ve sorunlarını dinliyoruz. Tam kadro sahada tek tek illerimizi geziyor. Türkiye hangi başarılara imza atacaksa hep birlikte el ele verip, birbirimizden güç alarak ekonomimizi ayakta tutacak. En önemli sanayi üslerimizden biri olan Kayseri,  ülkemiz  ve bizler için çok önemli. Çalışkan ve üretken olan Kayseri dün nasıl,  yerli ve milli ekonominin en önemli paydaşlarından biri olduysa bundan sonra da değişim sürecinin de en önemli taşıyıcılarından biri olacak. Kadim ve çok güçlü ticaret geleneği olan Kayseri, müteşebbis ve yatırımcıları ile sadece Kayseri’de değil, ülkemizin bir çok yerinde yatırımları ve gelişme istihdam noktasında ülkemize büyük katkılar sunuyor. Kayseri üretim alt yapısının güçlendirilmesi ile en ileri teknoloji alt yapısı ile sanayisini güncellemesiyle hem bölgesel hem de küresel pazarlara entegrasyonunu artıracaktır” diye konuştu.

ÜRETİCİSİNE VE SANAYİCİSİNE GÜVENEN KAZANDI’

Türkiye’nin lojistik master planı hakkında da bilgiler veren Albayrak, “ Ulaştırma Bakanımıza önümüzdeki günlerde bir sunum yapacak. Kayseri’de bu master planında  önemli bir yerde alçak. Kayseri’nin yıldızının daha da parlayacağına inanıyorum ve bunun için gereken her türlü desteği vereceğiz. Geçtiğimiz . yılda çok ciddi ekonomik saldırıları atlattık. Ülkemizi ve milletimizi korkutmaya çalışanların hüsrana uğradığı bir dönem oldu.  Üreticisine, sanayicisine güvenenler kazandı” dedi.

‘TEK HANELİ FAİZLE YILI KAPATACAĞIZ’

Kamu bankalarının tek haneli faiz oranlarını çok yakında reel sektöre yansıtacağını da vurgulayan Bakan Berat Albayrak, “2019’un sonuna geldiğimizde Türkiye’nin faiz, kur ve enflasyon üçgenine sıkışıp kalacağını ve bu sarmaldan çıkamayacağını iddia edenler büyük bir hayal kırıklığına uğradılar. Enflasyonda kaydettiğimiz iyileşmeyle birlikte 1 yıl geçti yıl sonu yüzde 12 seviyesinin altında enslasyonla kapatacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren tek haneli enflasyon oranlarına yeniden geleceğiz. Faiz oranlarında da çok ciddi  iyileşmeler yapıldı. Merkez Bankası dün 200 baz puanlık bir indirime daha gitti. Son 4 toplantıda  1200 puanlık bir faiz indirimi yapıldı. Her indirim kararından sonra Türk lirası üzerinde güvensizlik oluşturmak isteyenler duvara tosladı. Uyguladığımız politikaların güzel ve hayırlı neticelerini almaya başladık. Faizler indiği zaman reel sektör kazanıyor. İnşallah daha da düşecek.Kamu bankaları bu dönemler için var. Birileri kamu bankaları özelleştirilsin demişti. Cumhurbaşkanımız karşı çıkmıştı. İyi ki de karşı çıkmış. Yolda gelirken bankalarımızla konuştuk. İyileşmeleri hemen piyasaya yansıtacaklarını gecikme olmaksızın piyasaya yansıtmaya başlayacaklarını söylediler. 2020’ye girmeden tek haneli faizleri inşallah kamu bankalarımız başlatacak” şeklinde konuştu.

Bakan Albayrak’ın konuşmalarının ardından program basına kapalı oturumda, iş dünyasının soru cevapları ve  panel ile sona erdi.

CUMA NAMAZINI KILDI, ESNAFLA KUCAKLAŞTI

KTO'nun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı memduh Büyükkılıç'ı ziyaret eden Bakan Albayrak, buradan da kent protokolü ile birlikte Bürüngüz Camii'ne geçerek, cuma namazını kıldı. Camii çıkışı vatandaşların Kayseri hakkında özellikle havaalanı ve YHT talepleri eşliğinde Kadınlar Çarşısına doğru yürüyen Berat Albayrak, esnafları tek tek ziyaret ederek, sohbet etti. Pastrmacı esnafının yakından ilgi gösterdiği Berat Albayrak, bir pastırma dükkanında pastırma dilimleyerek, vatanadaşlara ve basın mensuplarına pastırma ikram etti. Kayseri pastırması mı? yoksa Kastamonu pastırması mı sorusu üzerine ise Bakan Berat Albayrak, "Memleketimizin her yerinin pastırması çok güzel ama Kayseri  pastırması bir başka" cevabını verdi.

Haber-Foto: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.