30 Ağustos bayramı ve mesajları...

30 Ağustos bayramı ve mesajları...
28 Ağustos 2020 Cuma 15:07

Vali Şehmus Günaydın’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Milletimizin bağımsızlığı uğruna birlik ve beraberlik içinde gösterdiği emsalsiz kahramanlık, azim ve kararlılıkla kazandığı büyük zaferimizin 98. yıldönümünü kutlamanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz.

Tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri milli birlik ve beraberlik ruhuyla aşan aziz milletimizin şanlı tarihindeki önemli dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos Zaferimiz, önemli bir askeri başarı olmasının yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığının da sembolüdür.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimiz, vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı verdiği mücadeleler ve gösterdiği eşsiz kahramanlıklarla büyük zaferler kazanmış ve ecdadımız bizlere bu mukaddes vatanımızı emanet etmiştir.

Şanlı bayrağımızın altında özgürce yaşamamıza imkan sağlayan kahraman ecdadımızdan aldığımız güçle, Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yolda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız.

Millet olarak hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk büyük ve bir o kadar da gurur vericidir. Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bugün de milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunu, milli birlik, beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve Kayserili hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanımız için canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlık ve huzurlu bir ömür diliyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümünde şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI” MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum” dedi.

Başkan Büyükkılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Büyükkılıç, mesajında, tarihi büyük zaferlerle, kutlu fetihlerle dolu Anadolu’nun, dünyadaki yerini tescillediği 30 Ağustos Zaferi’nin hala ilk günkü coşku ve idrak ile anıldığını vurgulayarak, bu durumun ilelebet süreceğine işaret etti.

Başkan Büyükkılıç, “Düşman ülkelerin topyekûn saldırıyla üzerimize geldiği vatanımızda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki milletimiz de topyekûn bu hayasız akına bütün varlığı ile ‘dur!’ dedi. İman gücü ile vatan sevgisinin karşısında topların, tüfeklerin etkisiz olduğu bu şanlı mücadelede, ülkemizin zafere ulaşması bizler için bugün bayrama dönüşmüş durumda. Vatanı, dini, bağımsızlığı, bayrağı ve gelecek nesilleri için, sahip olduğu kıt imkânlara rağmen canını da ortaya koyan, kanları ve canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’tan “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü  Prof. Dr. Mustafa Çalış, 30 Ağustos Zaferi’nin 98.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Rektör Çalış, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden en önemli adımlardan olmuş büyük bir zaferdir.

Kazanılan bu büyük zafer, kahraman milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır.

Şanlı tarihimizin dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, tarih boyunca kahramanlık destanı yazan Aziz Türk Milletinin, nice fedakârlıklar göstererek verdiği bağımsızlık mücadelesinin en büyük göstergesidir.

26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos’da zafer ile sonuçlanan ve ‘Ya istiklal; ya ölüm’ diyerek yola çıkılan, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, aziz Türk Milletinin asla tutsak yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir.

Büyük zaferin 98. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşları ve vatanımız için canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Rektör Karamustafa’dan “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 30 Ağustos Zaferinin 98. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında 30 Ağustos zaferinin, tarihi şan, şeref ve kahramanlıkla dolu Türk Milletinin en büyük zaferlerinden biri olduğunu kaydetti.

Rektör Karamustafa, “Türk Milletini bölmeye, parçalamaya ve bu coğrafyadan silme çabasında olan işgalci güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinden milletimiz yüzünün akıyla çıkmış, yaşadığımız bu toprakların Türk milletine ait olduğunu ve sonsuza kadar da Türk kalacağını tüm dünyaya göstermiştir.

30 Ağustos 1922 sıradan zafer değildir. Küllerinden yeniden doğan bir milletin, toprağına, bayrağına, ezanına göz dikenlere karşı verdiği kahramanlık mücadelesinin taçlandığı bir zaferdir.

Ordu, silah ve teçhizat bakımından yoksun bir milletin, göğsündeki imanı, bağımsız ve hür yaşam isteği ile kendisinden kat kat büyük orduları dize getirdiği bir zaferdir 30 Ağustos zaferi.

O yüzden şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu toprakların değerini iyi bilmeli, asla ve asla birlik ve beraberliğimizden, kardeşliğimizden taviz vermemeliyiz.

Ay-yıldızlı bayrağımız dalgalandıkça, minarelerden ezan sesleri yükselmeye devam ettikçe milletimiz var olacak, her alanda ilerlemesini sürdürecek, büyük ve güçlü bir ülke olarak dünya mazlumlarının koruyucusu olmaya devam edecektir. 

İçinde bulunduğumuz zafer ayında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatanımızın birliği, milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

KTO BAŞKANI GÜLSOY'DAN ‘30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’ MESAJI

 Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gülsoy, 26 Ağustos 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türk tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden şanlı bir zafer olduğunu söyledi.

Gülsoy, mesajında şu ifadelere yer verdi :

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşamalarından olan bu eşsiz zafer; Türk Milleti`nin tarihin hiçbir döneminde taviz vermediği kahramanlığın, birlik ve beraberliğin en önemli örneklerinden biridir. Türk milletini Anadolu topraklarından çıkarmak ve tarihten silmek isteyenlere karşı yokluk ve yoksulluğa rağmen kazandığımız bu zafer, tüm dünyaya Türk halkının her ne şartta olursa olsun hiç kimsenin boyunduruğu altında yaşamadığını ve yaşamayacağını açıkça göstermiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının göstermiş oldukları bu eşsiz mücadele aziz milletimizin daima gurur kaynağı olmuştur. Geçmişte olduğu gibi bugün de devletimizi ve milletimizi çeşitli planlarla, türlü hesaplarla bölmeye çalışan kirli odaklar emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 98. yıldönümünü kutluyor, bu şanlı tarihi bize armağan eden başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, geçmişten günümüze kadar al bayrağı rengini veren tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi saygı ve şükranla yad ediyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı kutluyorum."

BAŞKAN YALÇIN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Başkan Yalçın, “Büyük devletlerin ödediği bedel de büyük olur. Bu topraklardaki varlık mücadelemiz, Sultan Alparslan'ın Anadolu’yu fethi ile başladı, nice zorluklarla sürdü ve nihayetinde 30 Ağustos Zaferi ile son buldu. Bu bedeli öderken canlarını feda eden geçmişlerimize minnet borçluyuz. Bize bu zaferin gururunu yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Arzumuz Türk milletinin Anadolu'da ‘Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan’ düsturu ile daha nice 30 Ağustos'larda birlikte olmasıdır.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında “Aziz Milletimiz, 1071’de Malazgirt’te başlattığı şanlı yürüyüşünün ardından, 30 Ağustos’ta bu toprakları bize vatan yapan son zaferin altına imzasını atmıştır” dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yaptığı açıklamada; “Milletimiz, her seferinde tarihimizi şanlı zaferlerle donatmıştır. Aziz Milletimiz, 1071’de Malazgirt’te başlattığı şanlı yürüyüşünün ardından, 30 Ağustos’ta bu toprakları bize vatan yapan son zaferin altına imzasını atmıştır. Milletimiz, çok zor şartlar altında birlik ve beraberlik sayesinde kazandığı Kurtuluş Savaşıyla barış ve huzur ortamını korumaya devam etmektedir. Düşmana karşı 98 yıl önce nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı mücadeleyi verme kararlılığı ile vatandaşlarımızın, Misak-i Milli sınırlarımızın ve hatta İslam Dünyasının güvenliği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, muasır medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, tüm halkımızın Zafer Bayram'ını en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

ADD Şube başkanı Kemal Ceylan’ın 30 agustos zafer bayramı mesajı
Agustos ayı türklerin anadoluya 1071 yılında açılmasından sonra 1922 yılında ulusal kurtuluş savaşımızın kazanılması ile perçinlendigi gündür.
Bu toprakları yeniden türk yudu yapan gündür büyük taarruz.
26 ağustos 1922 kuvai milliyenin zaferidir. Dünyada eşi benzeri olmayan muazzam hiçbir millete nasip olmayan ve olmayacak olan bir zaferdir.
Osmanlı imparatorlugunun 1 . Dünya savaşında yenilerek kendi canları kurtarma pahasına sevr anlaşmasını imzalayarak anadolunan paylaşmasına ışık tutan saray erkanına gözlerini kapamış anadoluyu ve halkını düşünmemiş işgal güçleri yurdun dört bir yanını işgal edecek ayaklar altına alınmış işgal orduları işgal ettikleri topraklarda eşlerimizin, kızlarımızın, analarımızın, bacılarımızın namuslarına gözler önünde tecavüz etmişler, buna tahammül edemeyen halkımız yurdun dört bir yanında ayaklanmış ve mücadeleye başlatarak bölgelerini düşman işgalinden kurtarmış ancak bu emperyalist devletler yunanlıları kullanarak izmir’in işgaline ve ardından yunan askerleri anadolu içlerine doğru yayılmalar ve vardıkları her bölgede gençlerimizi halkın gözleri önünde kurşuna dizecek katlettikleriyle kalmayıp namuslarına iffetlerine , çocuk, büyük, yaşlı demeden tecavüz ettikleri zamanda din ve namusu ayaklar altına alınmış. İşte bu zamanda karşı anadoluda dogan yeni bir ruhla şahlanan m.kemal paşa ve arkadaşları ile başlatılan kuvai milliye ruhu. Emperyalist devletlere ve onların işbirlikçilerine karşı mücadele 1919 yılında m.kemal paşa ve arkadaşlarının 19 mayısta samsun a çıkmaları ile başlamış . Erzurum ,sıvas kongereleri ve amasya tamimini takiben b.m.meclisinin açılmasının ardından 1. Ve 2 ci inönü muharebelerinin ardından sakarya meydan muharebesi kazanılmasını takiben 26 ağustos 1922 tarihinde m.k.paşa, ismet paşa ve mareşal fevzi çakmakla birlikte kocatepeden yönelmesi ile başlatılan 30 agustos 1922 de kazanılan başkomutanlık meydan muharebesı ile “atamızın verdiği ordular ilk hedefiniz akdeniz dir ileri” komutuyla 09 eylül 1922 de ordumuzun izmire girmesi ile kaybettiklerini anlayan emperyalıst devletler ve işbirlikçieri nin talepleri ile l0zan barış antlaşması yapılması ile kurulan cumhurıyet ve onu izleyen kuruluş ve atatürk ılke ve devrimleri : gerçekleştirme yetki ve olanagını vermiştir. Atatürk devrimleri şıklık ya da hoşluk, olsun diye yapmamıştır. Türkler , bir daha sevr ve benzeri antlaşmalarla karşılaşmasın-lar. Dogu trakya ve anadoluda sonsuza dek ,bağımsız ve onurlu yaşasılar dıye yapılmıştır. Zira devrimler sonunda insanlarımız. Kulluktan yurttaşlıga yükselecek kendi yöneticilerini kendisi seçecek ve her alanda çağdaş ülkelerle boy ölçüsecek duruma gelecekti . Bu amaçlar için çalışan canlarını hiçe sayarak ülkemizi düşman vahşetinden kurtaran mustafa kemal atatürk ve arkadaşlarına severek canlarını veren şehitlerimize bu günlerimizi bize bahseden kahramanlarımızı anmak için kutlamakta olduğumuz bu milli bayramlarımızı unutturmak isteyen zihniyeti kınıyor ve halkımıza havale ediyoruz. O günlerden bu günlere baktıgımızda insan kendi kendine sormadan edemiyor o yokluk ve yoksulluk günlerinde varını yogunu feda eden onurunu ve şerefini her şeyin üstünde tutan halkımız nasıl oldu da bugün bir sadaka toplumu olmaya razı oldu bunu anlamanın olanagı yok. Atatürkçü düşünce dernegi , yarıda bırakılmış kemalıst devrimi yeniden başlatmanın mücadelesini bütün kararlılıgı ile sürdürecektir. Bu mücadele add nin yanında bütün siyasi partiler ve demokratik kitle örğütlerine önemli görevler düşmektedir.
Ancak emperyalist devletler ve işbirlikçileri ne yaparlarsa yapsınlar yine düş kırıklıgına uğrayacaklardır. Çünkü karşılarında atatürkçülük ve asla davalarından vazgeçmeyecek atatürkçüler de vardır. Türkiye cumhuriyeti ilelebet hür ve bagımsız yaşayacaktır.30 ağustos göz önüne aldığımız zaman her milli günün temelidir. 30 ağustos, dün değil; bugün ve yarındır30ağustos… topraktır. Namustur. 30 ağustos, doğuştur, varoluştur. 30 ağustos; doğuştur, özgürlüktür, tam bağımsızlıktır… zincirlerin kırılıp esaretin kaldırılmasıdır. 30 ağustos yasaklanamaz göz ardı edilemez unutturulamaz. 30 ağustos’u unutmak; gericiliğe ve çağdışı zihniyete teslim olmaktır. Uydurma ve yalan tarih saplantısına inat;30 ağustos’u, her zamankinden daha büyük coşkuyla kutlamak için, milletimize çağrıda bulunuyoruz:covid-19 salgınına uygun tüm önlemleri alarak; saat 16.00’da atatürk anıtı önün de buluşalım. Zafere hep birlikte ve layık olduğu gibi sahip çıkalım...
30 ağustos zafer bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Bu günleri bizlere saglayan bütün şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz
Yaşasın türk ulusu
Yaşasın türk ordusu
Yaşasın atatürk ilke ve devrimleri,
Ne mutlu türküm diyene!

 CHP Kayseri Gençlik Kolları İl Başkanı Eda Albayrak'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı
Özgürlük ve bağımsızlık uğruna emperyalizme karşı, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu halkının verdiği mücadele ile 30 Ağustos 1922 tarihinde, Dumlupınar’da yapılan Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle kazanılan Büyük Zafer’in doksan sekizinci yıldönümünü bugün aynı inanç ve gururla selamlıyoruz
30 Ağustos yalnızca Türk Milleti’nin değil tüm ezilen ve sömürülen halkların hatta tüm insanlığın; özgürlüğünün, kurtuluşunun, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığının, umudunun simgesidir. 30 Ağustos, bu milletin Anadolu'dan asla çıkmayacağının bir belgesidir.
Bu cumhuriyetin neferleri, gençleri ve kadınları olarak büyük bir öfke ve üzgünlük içerisindeyiz. Bugün siyasi erk tarafından konulan yasaklar nedeni ile bir bayramı daha buruk yaşıyoruz. 
Geçmiş yıllarda coşkuyla kutlanan; 18 yıllık Akp iktidarı ile ‘tören düzenlenmedi’ denilmesin diye tören düzenlenen,  şimdilerde ise pandemi koşullarının arkasına sığınılarak engellenmeye çalışılan 30 Ağustos Zafer'i bu toprakların kurtuluşunun vesikasıdır.
30 Ağustos; Anadolu halkının tek bir yumruk olarak, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine savaş meydanlarında attığı en büyük tokatın destanıdır.
Ancak unutulmaması gerekiyor ki, bizlere milli bayramlarımızı ve Atatürk’ümüzü asla unutturamayacaklar. Baskı ve engeller; bayramlarımızı, daha çok kamulaştırıyor, dinçleştiriyor. Güneşe korkmadan bakan Mustafa Kemalleri yeşertiyor. Biz gençler biliyoruz ki; bu ülkenin aydınlık geleceğini gökyüzüne korkarak bakanlar değil, gökyüzüne korkusuzca bakanlar; güneşi içenlerin türküsü kurtarmıştır, kuracaktır.
Her 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta ve 29 Ekim’de meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi gençliği mücadele azmini ve kararlılığını ‘Size ölmeyi değil, savaşmayı emrediyorum’ diyen Mustafa Kemal Atatürk'ten, canı uğruna son kurşununu düşmana sıkan Hasan Tahsin’den, ‘ Vatan onu parsel parsel satanların değil, uğruna darağacına gidenlerin vatanıdır’ diyen Deniz Gezmiş’ten almaktadır.
Bu büyük zaferin onur ve gururu, gösterilen irade doksan sekiz yıldır yolumuzu aydınlatıyor.
Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'mızın tüm kahramanlarını, saygı ve rahmetle anıyoruz. 
 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun!

KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN’IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

“Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdesi olan Büyük Zafer, Türk Milleti’nin yeniden şahlanışının adıdır”

30 Ağustos zaferinin, Anadolu’nun Türk ve Müslüman yurdu olarak kazanılmasında ve korunmasında önemli bir yeri vardır.

Türk milletinin 1919 yılında Samsun'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere taşınmıştır. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı istiklal savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur.

30 Ağustos, ay yıldızlı bayrağımıza uzanan ellerin, vatanımızı kirleten ayakların kırıldığı, şehit kanlarıyla sulanan Anadolu topraklarının istilacı düşmanlara mezar olduğu bir zaferdir.

Milletimiz, çok sağlam ve sarsılmaz bir irade ile tarihine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkarak hiçbir milletin önünde eğilmemiş ve ayakta kalmayı başarmıştır.

Bizi hür yaşatan, sayısız nimetler yanında canımızdan aziz bildiğimiz güzel vatanımızı bize bahşeden Yüce Mevla’mıza sonsuz şükürler olsun.

"ÜLKEMİZ HER ENGELİ AŞACAK GÜCE SAHİPTİR"

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz'un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

BAŞKAN BAĞLAMIŞTAN 30 AĞUSTOS MESAJI

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı başkan Bağlamış  “Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmamız gerekmektedir  dedi. Başkan Bağlamış ayrıca Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümünü de kutlayarak, Anadolu’nun kapılarını bizlere açan, milletimizin varlığına kastedenlere karşı kahramanca mücadele eden büyük komutan Sultan Alparslan’ı ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Dedi.

Başkan Bağlamış mesajında şu ifadelere yer verdi.

    Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlandırdığı gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi  duygularımla kutluyorum. “Vatanımızın düşman işgalinden tamamen kurtuluşunu simgeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı, Milletimizin tüm imkânsızlıklarına rağmen vatanseverliği sayesinde kazanılan bir zaferdir. Her türlü yokluğa rağmen el ele, omuz omuza vatan sevgisiyle, birlik ve beraberlik içinde zorlukların üstesinden gelen Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, büyük bir zafer kazanmıştır. Şanlı bayrağımızın altında özgürce yaşamamıza imkan sağlayan kahraman ecdadımızdan aldığımız güçle, Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yolda kararlı bir şekilde ilerlemeye ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız. Millet olarak hem bizden öncekilere, hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk büyük ve bir o kadar da gurur vericidir. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi. Başkan Bağlamış ayrıca Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümünü de kutlayarak, şu ifadelere yer verdi.

Anadolu’nun kapılarını bizlere açan, milletimizin varlığına kastedenlere karşı kahramanca mücadele eden büyük komutan Sultan Alparslan’ı ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan ve silah arkadaşları üstün cesaret ve kahramanlıkları, ilim ve irfan geleneğiyle büyük bir medeniyetin temellerini atmıştır. Adalet ve merhametle devletini ihya ve inşa eden Sultan Alparslan bugün dahi tesirini hissettiğimiz yedi iklim, dört kıtada hüküm süren kardeşliğin meşalesini yakmıştır.

1071 Malazgirt ruhu milletimizin sarsılmaz inancı ve idealleriyle Cumhuriyetimizin kuruluşuna ilham kaynağı olmuştur.

BAŞKAN AKSOY’UN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Türk Milleti’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Başkan Aksoy: “30 Ağustos, Türk Milleti’nin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı zaferlerin bağımsızlıkla taçlandırıldığı gündür” dedi.

30 Ağustos’un, Türk tarihinin şanlı zaferi olduğunu belirten Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Akif Aksoy: “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında şanlı Türk ordusunun, 26 Ağustos günü başlayıp 30 Ağustos günü zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşamasıdır. Türk Milleti’ni Anadolu topraklarından çıkarmak ve tarihten silmek isteyenlere karşı kazanılan bu büyük zafer, Atatürk´ün ifadesi ile tek bir amaca yönelikti: Kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak! Türkiye Cumhuriyeti devleti, Milletiyle bölünmez bir bütündür, Türk Milleti, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, sonsuza kadar ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.(Haber: Davut Güleç-Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.