1071 Malazgirt Zaferi ve mesajları

1071 Malazgirt Zaferi ve mesajları
25 Ağustos 2020 Salı 12:38

Başkan Büyükkılıç, zaferin 949. yıl dönümünde yayımladığı mesajında Malazgirt ruhuna dikkat çekti

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “MALAZGİRT ZAFERİ” MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bu millet Malazgirt ruhuna her zaman sahip çıkacaktır” dedi.

Başkan Büyükkılıç, mesajında, Anadolu’nun kapılarının Türklere açılması ve Türk yurdu olarak bugünlere kadar gelmesini sağlayan Malazgirt Zaferi’nin 949. Yıl dönümünü kutladı.

Başkan Büyükkılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bundan yaklaşık bin yıl önce Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden atalarımızın, güzel Türkiye’nin temelini attığı bu kutlu ve tarihi fetih 1071 Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde mutluyuz, gururluyuz, sevinçliyiz ve heyecanlıyız.

Sultan Alparslan’ın komutanlığında asrında görülmemiş bir deha, yetenek ve dirayet ile Anadolu’yu fethetmek için Bizanslılarla karşı karşıya gelen ve onları bozguna uğratan Türkler, tarihten aldığı bilgi, ilham, irfan ve tecrübe ile Anadolu’yu; kendisine yurt, Türk-İslam Medeniyeti’ne beşik, mazlumlara umut ve zalimlere set yapmıştır. Anadolu, şanlı zafer, kutlu fetih Malazgirt ile kendi ali hüviyetine kavuşmuş, Türk-İslam Medeniyeti’ne sancak olmuştur.

Köklü geçmişten, güçlü bir geleceğe uzanan bu kutlu zaferin yankıları günümüzde hala sürmektedir ve daha nice bin yıllarda da yankılanacaktır. Askeri bir başarının ötesinde, aklın, yeteneğin, imanın, sabrın, fedakarlığın, dirayetin ve güçlü bir iradenin eseri olan Malazgirt Zaferi, bizlere atalarımızın örnek şahsiyetlerini ve gayretlerini hatırlatırken, aynı gaye ile Anadolu’muzu, Türkiye’mizi daha ilerilere taşımak için de adeta bir yol haritası niteliğinde örneklik teşkil etmektedir.

Bu payeden hareketle Malazgirt Zaferi ruhuna uygun, bu medeniyete layık birer millet olarak durmadan, yorulmadan liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu gayeye dönük çalışma kararlılığıyla kutlu fetih, şanlı zafer 1071 Malazgirt Zaferi’ni bir kez daha kutluyorum”

AKSOY: “MALAZGİRT DÜNYA TARİHİNİN AKIŞINI DEĞİŞTİRDİ”

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, Malazgirt Zaferinin 949. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Anadolu’nun kapılarının açılmasına vesile olan bu kutlu zaferin bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Başkan Aksoy, Malazgirt Zaferi’nin sadece Türk tarihinin değil dünya tarihinin akışını değiştirdiğini belirtti.

Büyük Komutan Sultan Alparslan’ın askeri dehası ile kazanılan zaferin kardeşlik ruhu ile kazanıldığını ifade eden Aksoy: “Toplumların kendi geçmişlerini bilmeden, anlamadan ve özümsemeden geleceğe sağlam köprüler kurabilmesi mümkün değildir. 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te kazanılan büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımı olmuş, aziz milletimiz bu topraklarda nice şanlı zaferlere ulaşarak, tarihin akışına yön vermiştir. Malazgirt Zaferi Anadolu’da medeniyet yürüyüşünü başlatmıştır. Aziz milletimiz, bugün de aynı şuur ve kararlılıkla vatanına sahip çıkmakta, daha parlak bir geleceğe ulaşmak için ilerleyişini sürdürmektedir. Anadolu’yu bize Özyurt yapan atalarımızın izinde, oynanan tüm oyunlara rağmen ebediyen yaşayacağız. Geçmişimizdeki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun hep daim olması dileği ile Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü vesileyle bu vatanin bizlere yurt edinilmesinde canını ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN’DAN 1071 MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

Toprağı vatan yapan ruh, milli birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlikten geçer.

Toplumların kendi geçmişlerini bilmeden, anlamadan ve özümsemeden geleceğe sağlam köprüler kurabilmesi mümkün değildir. Milletlerin geleceği için tarih yazmak, yapmak kadar önemlidir.

Ruhlarında sarsılmaz bir iman, bünyelerinde ölmeyecek bir irade taşıyan milletler, hiçbir vakit ve hiçbir surette yok olamaz ve edilemezler. Silkelenip kendine dönme, derlenip toparlanma şuuru, bu yüce milletin çekirdeğinde ve özünde mevcuttur.

26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te kazanılan büyük zafer, Anadolu’muzun vatan olması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımı olmuş, aziz milletimiz bu topraklarda nice şanlı zaferlere ulaşarak, tarihin akışına yön vermiştir.

Malazgirt Zaferi Anadolu’da medeniyet yürüyüşünü başlatmıştır. Aziz milletimiz, bugün de aynı şuur ve kararlılıkla vatanına sahip çıkmakta, daha parlak bir geleceğe ulaşmak için ilerleyişini sürdürmektedir.

Mazisi derin, ihtişamlı ve insani meziyetlerle dolu bir millet, asla tarihinden ayrı düşünülemez.

Bugün, savaşların, işgallerin, çatışmaların altında kan ağlayan ve gözyaşı döken İslam coğrafyasının her şeyden önce acıları doğuran yaralı bilinçlerden, çarpık dindarlıktan, hasta yüreklerden, öz değerlerinden uzaklaşmış, körü körüne bağlanmış irade ve idraklerden arınmak ve kurtulmak için,  toprağı vatan yapan ruhun milli birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik, demokrasi, hak, hukuk, adalet, sevgi, saygı, merhamet, medeniyetin önemi kavramaktan geçtiğini bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerekir.

Tarihi misyonumuz, bu bereketli ve kutsal topraklarda, sahip olduğumuz millet olma ruhuna uygun olarak, yeniden büyük ve güçlü Türkiye olma yolunda aziz milletimize görev tevdi etmektedir.

Geçmişimizdeki birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik ruhunun hep daim olması dileği ile, Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü vesileyle bu vatanın bizlere yurt edinilmesinde kahramanca mücadele edip canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

KTO BAŞKANI GÜLSOY’DAN ZAFER HAFTASI MESAJI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve Zafer Haftası'nın yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gülsoy, Sultan Alparslan’ın 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu, milletimizin değişmez ve vazgeçilmez yurdu olduğunu vurgulayarak, “Ecdadımız 949 yıldır bu coğrafyayı ‘vatan’ kılma adına can vererek, kan akıtarak çok büyük bedeller ödemiştir. Türk milleti kendi iradesine ve istikbaline sahip çıkma adına gösterdiği kararlılıktan asla vazgeçmeyecektir” dedi.

Gülsoy, Milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştiren Malazgirt Zaferi'nin kazanıldığı ve Büyük Taaruz'un zaferle sonuçlandığı Ağustos ayının son haftasının, büyük bir gurur ve onurla Zafer Haftası olarak kutlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Türk tarihi, diğer milletlere örnek olacak birçok zaferle doludur. Sultan Arparslan’ın öncülüğünde 1071’de kazandığı Malazgirt Zaferi ile birlikte Anadolu’nun kapısı yüce milletimize açılmış, bu açılan kapı ile birlikte adalet, merhamet ve barışın timsali olan bir medeniyetin temelleri atılarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos’ta eşi ve benzeri görülmemiş Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanması sonrası Türkiye Cumhuriyeti vatan haline gelmiştir. Büyük ecdadımızın bize bıraktığı bu gurur gelecek için bize ışık tutacak ve inandıktan sonra her şeyin üstesinden gelebileceğimizin en açık örneği olacaktır. Zaman ve komutanlar farklı olsa da, düşman karşısında akan kan aynı kandır. Son yıllarda başta 15 Temmuz hain darbe girişimi başta olmak üzere ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelik saldırılar karşısında sergilenen birlik ve beraberlik, milletimizin kendi iradesine ve istikbaline sahip çıkma adına gösterdiği kararlılık, takdire şayandır. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da, ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar, karşısında yüce milletimizi bulacaktır. Şimdi bizlere düşen; Atalarımızın emaneti olan bu cennet vatanı, her alanda en ileriye taşımak için Millet ve devlet olarak birbirimize kenetlenmek, var gücümüzle çalışmaktır. Bu vesileyle Sultan Alparslan ve O’nun kahraman askerlerine, Gazi Mustafa Kemal ve O'nun silâh arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, yüce milletimizin Zafer Haftasını tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

BAŞKAN YALÇIN’DAN ‘MALAZGİRT ZAFERİ’ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında Ağustos ayında elde edilen zaferlere dikkat çeken Başkan Yalçın, “Ağustos, ‘Zaferler Ayı’ olarak bilinir. Bu ay içerisinde başta Malazgirt Zaferi olmak üzere, Otlukbeli Zaferi, Çaldıran Zaferi, Mercidabık Zaferi, Belgrad’ın Fethi, Mohaç Zaferi, Kıbrıs’ın Fethi ve nihayetinde 30 Ağustos Zaferi yer alır. Bu topraklardaki mücadelemiz, Sultan Alparslan'ın Anadolu’yu fethi ile başladı, nice zaferler yaşandı ve nihayetinde 30 Ağustos Zaferi ile taçlandırıldı. Bu vesile ile bize Anadolu’nun kapılarını açan şanlı komutan Alparslan ve askerlerini bir kez daha gururla, rahmetle ve minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.  (Haber: Davut Güleç-Samed Aydın Sun)                          


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.