THY 23 Nisan özel uçuşu yaptı ve gökyüzünde dev Türk Bayrağı açtı

Bayrak taşıyıcısı hava yolu şirketimiz, Türk Hava Yolları (THY) Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel uçuşunu yapan ve Ankara Hava Sahası üzerinde tur atan uçak gökyüzüne ay yıldız izini bıraktı.

THY 23 Nisan özel uçuşu yaptı ve gökyüzünde dev Türk Bayrağı açtı
23 Nisan 2020 Perşembe 13:15

Türkiye'nin bayrak taşıyıcı olarak bilinen hava yolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), gökyüzünde dünyanın en büyük Türk bayrağını açtığını duyurarak, uçak takip platformu Flightradar24'te oluşturulan linki paylaştı. Takipçiler, TK1920 sayılı uçağı uçuş boyunca canlı olarak izleyebilme imkanına kavuşurken, uçak takip platformu üzerinde THY'ye ait uçak tarafından oluşturulan ay yıldızlı Türk Bayrağı görenleri gururlandırdı.

Kayseri Star Haber Gazetesi muhabiri tarafından da uçak takip platformu Flightradar24 sitesi üzerinden takip edilen TK-1920 sefer sayılı Boeing 777 tipi TC-JJF kuyruk tescilli uçak saat 09.40'da Esenboğa Havalimanı'ndan Nevşehir tarafına doğru havalandı. Aksaray üzerinde yarım hilal oluşturan uçak, yıldızı oluşturmak için manevra yaparak, şehrimiz sınırları içinde yer alan Büyük Toraman Mahallesi üzerinde ve çevresinde yıldızın bazı kısımlarını tamamlamak üzere manevra yaptı. Yıldızı da tamamlayan uçak, hilalin diğer yarısını da tamamlamak üzere yeniden Ankara yönüne doğru manevra yaptı. Yarım hilalin de tamamlanmasının ardından gök yüzünde ay yıldızlı dev Türk Bayrağı'nı oluşturan Türk Hava Yolları'na ait uçak yaklaşık 2 saat süren, 23 Nisan özel uçuşunu tamamlayarak, Ankara'ya iniş yaptı. 

Flightradar24'te resmi hesabından paylaştığı tweet ile, THY'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını duyurarak, uçuş esnasında 195 binden fazla kişinin TK1920 sayılı uçağı takip ettiğini ve en popüler uçuş takibi olduğunu açıkladı.

Haber: Samed Aydın SUN  


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.