(ÖZEL)- Kayseri’de yatsı ezanı 20 dakika geç okundu

(ÖZEL)- Kayseri’de yatsı ezanı 20 dakika geç okundu
23 Nisan 2020 Perşembe 21:42

KAYSERİ’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 21.00’da balkonlarda İstiklal Marşı, okunması nedeniyle daha önce alınan karar gereği yatsı ezanı 20 dakika gecikmeli okundu.

81 ilde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de vatandaşlar evlerinin balkonlarında İstiklal Marşı’nı gururla okudu. İl Müftülüğü tarafından sabah saatlerinde alınan karar gereği, vatandaşların tereddüde düşmemesi adına bir duyuru yapılarak, yatsı ezanının İstiklal Marşı etkinliği yapıldıktan sonra okunacağı duyuruldu.

Kayseri’de normal şartlarda 20.54’te okunması gereken yatsı ezanı, 21.00’daki İstiklal Marşı etkinliği ile çakışmaması adına 20 dakika sonra okundu.Vatandaşların, balkonlarda İstiklal Marşı’nı okumasının ardından, Ramazan Ayı’nın başlangıcı olması nedeniyle 21.10’da verilen sela sonrası ezan 21.17’de okundu. Yatsı ezanının okunmasının ardından, minarelerden koronavirüs salgının bitmesi için salavatlar getirilerek, dua edildi.

Haber: Samed Aydın SUN
 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.