Kayseri Baro Başkanı Dursun'dan, avukat, kamuoyuna ilginç 'zorunlu' bilgilendirme ve kınama

Kayseri Baro Başkanı Dursun'dan, avukat, kamuoyuna ilginç 'zorunlu' bilgilendirme ve kınama
21 Ağustos 2020 Cuma 16:44

Kayseri Barosu Başkanlığını ve Yönetim Kurulunu Temsilen Kayseri Baro Başkanı avukat Cavit Dursun, kendisinin  saatlerdir yazmasına sebebiyet verenlere, hukuksuzluğun görülmesi sonrası, düzeltilmesi ve yalanlanması için iyi niyetle yaptığı çağrı ve aramalara cevap vermeyenlere, şahsi haklarını helal etmediğini açıkladı.  Dursun ' Barodaki mesai ve çalışmama, bastırdığımız 3 ayrı kitabın meslektaşlarımıza dağıtım planlamasına, yaptıracağımız sağlık seti çalışmalarına engel olunması sebebiyle, meslektaşlarımın hakkına girildiği için, yine mesleki ve kamusal haklarımızı da helal etmiyoruz ' diyerek yazdıklarına yorum yapılması halinde, asgari ve insani nezaket ve saygı kurallarına uyulmasını istedi.

Avukat Cavit dursun'un  bu konudaki yazısı şöyle.

"Hukuk, hukukçuluk, savunma ve avukatlık mesleği, bir değerler manzumesidir. Yüksek bir karakter, sağlam bir duruş, ahlak, vicdan, bilgi, araştırma ve hakkaniyet gerektirir. Bu tür değerler, aynı zamanda gazeteci ve insan olmanın da ortak kriterleridir. Baro yöneticiliği ise, deneyim, tecrübe, liyakat, ehliyet, kararlılık, engin bir bilgi birikimi, meslek aşkı ve mücadele azmi gerektirir.

Son zamanlarda, insanlarımızın hak ve özgürlüklerine, savunma hakkına, Avukatlık Mesleğine, Avukatların örgütlü gücü olan Barolara ve bu değerleri savunan insanlara yönelik organize ve sistematik saldırılar hız kazanmıştır. Maalesef, "ormanı kesen balta, sapı içinden" misali, bu saldırıları yaptıranların bir kısmının da, Ankara ve Kayseri bağlantılı sözde hukuk mezunu kişiler, iş takipçileri, çıkar amaçlı organize suç örgütleri yönetici ve üyeleri ile benzer kişiler olduklarını üzülerek öğreniyor ve görüyoruz.

Ekim ayında yapılması öngörülen Baro seçimleri, ülkemize, Hak, Vicdan ve Adalet anlayışımıza, Mesleğimizin onur ve şerefi için verdiğimiz haklı mücadeleyi taçlandırmamıza, Mesleğimize ve Meslektaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun inşallah.

Sosyal medyada haksız, saldırgan ve iftira mahiyetinde paylaşımlar yapmayı alışkanlık haline getiren, namuslu ve onurlu insanlara saldırtılan birisinin, sözde hukukçulardan aldığı gerçekdışı, kanunsuz ve hukuksuz iddiaları, hiçbir araştırma ve inceleme yapmadan, kanuni muhatabına ve ilgili kuruma dahi sormadan, gelen iddianın doğruluğunu hukuki, kanuni ve fiili olarak araştırmadan, tek bir gerçek avukata dahi sorması halinde öğrenebileceği en basit konuları bile öğrenmeden, sözde gazeteci kimliğiyle paylaşım yapması, ahlaka, vicdana, kanuna ve hukuka aykırı olup ; Kayseri Baro Başkanlığının, Çoklu Baro ve TBB seçim sistemlerine yönelik kanuna karşı verdiğimiz hak ve meslek mücadelesinin ve kendisine bu mücadeleyi veren tüm Baroların sözcülüğü görevi tevdii edilen Kayseri Baro Başkanının hedef aldırtılmasını ve saldırtılmasıni, Siz değerli meslektaşlarımın yüksek ve engin vicdanlarına, hak ve adalet anlayışlarına havale ediyoruz.

2020 yılı Ekim ayında yapılacak Baro seçimleri için, bir baro başkan adayına baro üye listesinin verilmediği iddiası tamamen gerçek dışı ve açıkça iftira olup, konunun hukuki, kanuni ve fiili boyutu aşağıdaki gibidir. Bilmeyenlerin öğrenmesi, bilgi edinilmesi, bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaması ve ilgili maddelerin okunması ve aşağıdaki fiili hususları siz kıymetli meslektaşlarımızla paylaşıyoruz. Şöyle ki ;

Kayseri Baro Başkanlığı tüzel kişiliğine ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 97/1, 2, 5, 6 ve 9. Fıkralar gereği, Baroyu temsil eden ve kanuni görevleri ifa eden Baro Başkanına yapılmış, hiçbir yazılı müracaat yoktur. Doğrudan Baro Başkanlığı tüzel kişiliği ile tüzel kişiliği temsil eden Baro Başkanına yapılmış hiçbir sözlü bir müracaat ta yoktur. Avukatlar bilirler ki, kurumlara yapılan talepler, yazılı olarak yapılır ve bu taleplerle ilgili karar ve değerlendirmeler de, resmi ve yazılı olarak cevap verilir.

1136 sayılı Avukatlık Kanununun 75. Maddesi gereğince, en güncel haliyle, yeni olarak Baro levhamız bastırılmış olup, tüm meslektaşlarımıza ve ilgili kurumlara ÜCRETSİZ olarak, 7 Temmuz 2020 tarihinden itibaren ve halen dağıtılmaktadır.

Aynı zamanda, 2017 yılından beridir, Baromuz Avukatları için ÖZEL olarak hazırlattığımız cep internet dijital BARO AVUKAT uygulamasında, tüm avukatlarımızın her türlü bilgileri güncel olarak yine mevcut olup, ÜCRETSİZ olarak avukat meslektaşlarımıza hizmet vermektedir.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu olarak bilinen kanun ile kurulun uygulamaları ve ilginç kararları, tüm Avukat meslektaşlarımızın malumudur. Bu konuyu uzun uzun anlatmaya gerek görmüyoruz. Seçim süreci, liste, ilan, konu hakkındaki kanun maddeleri, ek ve geçici maddelerdeki hususları yazarak konuyu uzatmaya da gerek görmüyoruz. İlgili olan kişilerin zaten bildiğini veya bilmesi gerektiğini farz ediyoruz.

Bir Baro Başkan adayının, Baro Genel Sekreterimiz Sayın Av. Ertan Alev beyi cepten arayarak (yazılı müracaat olmadığı gibi, kanuni muhatapta da (1136 sayılı Kanunun 97, 101 vd.) yanılarak ) baro listesini dijital olarak istemesi üzerine, kendisine ücretsiz ve güncel baro levhası, yine ücretsiz, özel ve güncel dijital cep baro uygulaması, KVK Kanunu ve Kurulu ile bu konudaki hususların hatırlatılması, gerekirse Baro levhasına son 2 ayda yazılan 15-20 civarındaki meslektaşımızın iletişim bilgilerinin Baro kaleminden de ayrıca alabileceği sözlü cep aramasına istinaden, yine sözlü olarak hatırlatılmış ve bilgilendirilmiştir.

Bu bilgilendirmeye rağmen, iki avukat meslektaş arasında geçen sözlü konuşmanın, sanki kanuna ve hukuka uygun yazılı bir müracaat ya da kanuni muhataba müracaat edilmiş te, kanuna ve hukuka aykırı olarak reddedilmiş gibi, 3. Kişilerle paylaşılması ve sızdırılması, sosyal medyada saldırgan ve küçük düşürücü haberler ve yorumlar yaptırtılması ve buna aracı olunması ; Baromuzun, Siz değerli meslektaşları adına yaptığı onurlu ve mesleki hak mücadelesi, Baro Başkanlığı Tüzel Kişiliği ve mücadelede sembol olan ve diğer kanuni görevlerini harfiyen yerine getiren Baro Başkanının şahsına yönelik hakaretamiz, küçük düşürücü ve alaycı ifadeleri kendilerine ve yaptıranlara aynen iade ediyor ve nefretle kınıyoruz.

Bu tür hareketler, aynı zamanda Avukatlık Kanununa ve Meslek Kurallarına açıkça aykırıdır. Bu saldırgan, alaycı, küçük düşürücü ve hakaretamiz ifadeler, gerçekte meslek onuruna sahip tüm avukat meslektaşlarımızı temsilen verdiğimiz meslek ve hak mücadelesine, Baromuzun onurlu ve şerefli tüm avukatlarına ve Baro Başkanlığı tüzel kişiliğine yapılmış ve yaptırtılmış planlı bir saldırıdır. Görünen o ki, bu süreçte, bu durumu pek çok defa yaşayacağız ve yaşatılacağız.. Saldırıyı yaptırtanlar, meslektaşlarımızın tertemiz ve şerefli vicdanlarında elbette boğulacaklardır. Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz." (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.