Uluslararası mobilyası tasarım yarışmasında ödül heyecanı!

Mobilya sektörünün öncü markalarından İstikbal mobilya ve Türkiye tasarım vakfı işbirliğiyle düzenlenen furni-tur tasarım yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Uluslararası mobilyası tasarım yarışmasında ödül heyecanı!
17 Ocak 2020 Cuma 15:17

Erciyes Anadolu Holding’in mobilya sektöründeki lider markası İstikbal Mobilya ve Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde düzenlenen Furni-Tur Uluslararası Mobilya Tasarım Yarışması ödül töreni 16 Ocak’ta tasarım dünyasının önemli isimleri, yarışmacı ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Bugünün tasarımcılarına 2030 gibi yakın gelecekteki yemek yeme alanlarını düşünmeye ve tasarlamaya davet eden yarışmada seçilen ilk üç proje yanında üç mansiyon, İstikbal Özel Tasarım Ödülü ve Türkiye Tasarım Vakfı’nın tasarımı teşvik etmek için seçtiği özel ödülle birlikte toplam sekiz ödül verildi. İrem Nur Demir, İdil Sancer, Baran Furkan Baydeniz ekibi Olio Projesi ile birinci olurken, ikinciliği Mobi Projesi ile Ümit Karaca ve İsmail Köse, üçüncülük ödülünü ise Y-Table projesiyle Fatma Zehra Ermez aldı.

Törende konuşma yapan İstikbal Genel Müdürü Mehmet Ali Yörük ‘ İstikbal markasının uluslararası alandaki bilinirliği ve mobilya kültürü üzerinde durarak ‘İstikbal Mobilya’nın kültür, tasarım ve gelecek odaklı bir yarışmaya imza atmasının çok değerli olduğu görüşündeyim.’ dedi.

Akademi ve tasarım dünyasının yakından tanıdığı güçlü jüri üyeleriyle de dikkat çeken yarışmanın ödül töreninde konuşma yapan Türkiye Tasarım Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Fehmi Bilge de gerçekleştirilen Furni-Tur yarışması ile kültürel akım ve tasarımın etkiletişimden doğan gelecekteki mobilya algısı üzerine genç ve yetenekli tasarımcıları bir araya getirmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

(Haber:Ramazan Karakuş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.