Son dakika: EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?

Memur maaş zammı son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan HAK-İŞ Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada en düşük memur maaşlarına Temmuz ayında yeni yapılacak zammı duyurdu. Geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükselmişti. Kamu kurumlarında öğretmen, polis, zabıta, doktor, mühendis ve diğer kadrolarda çalışanların alacağı en düşük ücretler belli oldu. Normal şartlarda toplu sözleşme gereği memur maaşları enflasyona göre belirleniyordu. Peki En düşük memur maaşı ne kadar oldu?

Son dakika: EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?
11 Mayıs 2023 Perşembe 15:15

Milyonlarca kamu çalışanını yakından ilgilendiren memur zammıyla ilgili sevindiren haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan HAK-İŞ Genel Kurulu'nda önemli değerlendirmelerde bulundu. Yeni yılda Ocak-Temmuz arasında memur maaşlarına enflasyonun da üzerinde 30’luk artış sağlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Temmuz ayı için bir adım daha attıklarını ifade ederek memur maaşlarının kamu işçisi maaşının altında kalmayacak şekilde düzenleyeceklerini ifade etti. En düşük memur maaşları için Erdoğan, rakam açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada kamu toplu sözleşme zammına dikkat çekerek memurlar için sevindiren haberi verdi. Gerekli talimatları verdiğine dikkat çeken Erdoğan “ Önümüzde memurlarımızın maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaş artış oranları ocak ve temmuz aylarında belirleniyor.

Temmuz ayında bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşında aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak Bakanımıza temmuz ayında bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatı verdim.

Memurlarımız bize güvenmeye devam etsinler. Biz hiçbir çalışanımızın hakkını yemeyiz, yenmesine de müsaade etmeyiz.” ifadelerini kullandı.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.