Harcamalar en çok konut ve kirada

Harcamalar en çok konut ve kirada
03 Kasım 2019 Pazar 16:22

Türkiye genelinde, Kayseri, Sivas, Yozgat illerini kapsayan bölgemizde, hanehalkı tüketim harcamalarında en yüksek payı % 23,7 ile konut ve kira harcamaları aldı.

Hanehalkı Bütçe Araştırması'nın 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamaları oluşturdu. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge %29,5 oranıyla İstanbul Bölgesi iken en düşük payı ayıran bölge %21,4 ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi oldu.
Tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içecek harcaması payının en yüksek olduğu bölge %26,9 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olduğu bölge %15,6 ile İstanbul Bölgesi oldu.
Ulaştırma harcamalarına en yüksek payı %19,9 oranıyla Batı Anadolu ve Batı Karadeniz Bölgesi ayırırken, en düşük payı ayıran bölge %16,2 ile Ortadoğu Anadolu Bölgesi oldu.
Tüketim harcamaları içinde eğitime %3,5 oranıyla en yüksek payı İstanbul Bölgesi ayırırken, Doğu Karadeniz Bölgesi %1 ile en düşük payı ayıran bölge oldu. Sağlık harcamalarına en yüksek payı %2,7 ile Batı Marmara Bölgesi, en düşük payı ise %1,2 ile Ortadoğu Anadolu Bölgesi ayırdı.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.