Başkan Büyükkılıç ’tan KTO Meclis Üyelerine “Yatırım” Sunumu

KTO tarafından Mart Ayı Toplantısı’na onur konuğu olarak davet edilen Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Odası’nın daveti üzerine katıldığı Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda meclis üyelerine 2020 yılının yatırımlarını değerlendirip, 2021 yılının projelerini anlattı.

Başkan Büyükkılıç ’tan KTO Meclis Üyelerine “Yatırım” Sunumu
31 Mart 2021 Çarşamba 13:43

Başkan Büyükkılıç, “Şehircilikte ve belediyecilikte örnek verilen yegâne şehirlerden birisi Kayseri’dir” dedi.KTO Meclis Toplantısı’na Başkan Büyükkılıç ile birlikte AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve yönetiminin yanı sıra Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman, Serdar Öztürk ve Bayar Özsoy, KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, KCETAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy ve Kayserigaz yöneticileri katıldı. Mecliste gündem maddelerinin oylanmasının ardından kürsüye davet edilen Başkan Büyükkılıç, meclis üyelerine Büyükşehir Belediyesi yatırımları ve projeleri hakkında sunum gerçekleştirdi.

“ŞEHİRCİLİKTE VE BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK VERİLEN YEGÂNE ŞEHİRLERDEN BİRİSİ KAYSERİ”

Konuşmasında, ‘Şehrimizin kıymetini bilmeliyiz’ diyen Büyükkılıç, Kayseri’nin şehircilikte ve belediyecilikte örnek verilen yegâne şehirlerden birisi olduğunu belirterek, “Bu şehir, makarr-ı ulema, makarr-ı evliya şehri, laf olsun diye söylenen bir ifade değil. Gerçekten hayırseverler, veliler, âlimler şehridir. O açıdan emanete sahip çıkma anlayışı içerisinde, bizlerin de bu şehri geleceğe taşımak amacıyla kurum ve kuruluşlarımızla el ele vererek, daha iyi noktaya getirmemiz doğru olandır. Kayseri’mizi şanslı iller arasında görüyorum, bugüne kadar şehrimize hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza, ölenlere Allah’tan rahmet, hizmet edip, hayatta olanlara da sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyorum. İyi niyetle herkes bir şeyler yapmış, kimse de art niyet olmamış, dışarı gidince bunu çok iyi anlıyorsunuz. Şehircilikte ve belediyecilikte örnek verilen yegâne şehirlerden birisi Kayseri’dir. Aidiyet duygusu ile şehrimize sahip çıkıp, ‘bu benim şehrim’ diyebilme duygusunu hepimiz içimizde taşımalıyız” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesinin olmazsa olmazı olduğunu, 16 ilçe belediye başkanı ile el ele, gönül gönüle vererek bereketi yaşadıklarını ifade ederek, 2020’de Büyükşehir Belediyesi olarak neler yaptıklarını, 2021 yılında neler yapacaklarının yer aldığı bir sunum yaptı.

“MAZERETSİZ HİZMETLERE DEVAM ETTİK”

Pandemi sürecinde KAYMEK’in hem kendi üretimi, hem de tedarik ettiği toplam 3,5 milyon maskenin vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığını, KASKİ’nin kendi el ve ortam dezenfektanını, paket suyunu ve kolonyasını ürettiğini belirtti. Pandemi döneminde hizmetlere mazeretsiz devam ettiklerini söyleyen Büyükkılıç, vizyon projelerden olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin fonksiyonlarını meclis üyelerine bir bir sayarak, “Fonksiyonlarını sayarken bile insan yoruluyor” dedi.

Başkan Büyükkılıç, 2020 yılında 3 milyar 417 milyon TL’lik kaynağı şehir için kullandıklarını, dev proje ve hizmetler için 2021’de 3 milyar 896 milyon 700 bin TL yatırım bütçesi planlandığını açıkladı.Şehri ticaretin, sanayinin yanında spor konusunda da en önemli merkez haline getirmeyi her zaman için gündemlerinde tuttuklarını vurgulayan Büyükkılıç, “Bu anlattıklarımız daha özetlenmiş, kısılmış halidir. Önemli olan doğru işler yapmaktır, israfa fırsat vermeden, vicdanımızın sesini duyarak, Allah hizmet etmeyi nasip etsin. Birbirimize sahip çıkacağız, ülkemize, ay yıldızlı Türk bayrağımıza, devletimize, milletimize sahip çıkacağız. Kıyamete kadar bu ülkenin devamı için el birliği halinde olacağız, birliğimiz, beraberliğimiz bereketimizdir” diyerek, sözlerini sonlandırdı.

“BAŞKANIMIZIN KAPISI BİZE HER ZAMAN AÇIK”

KTO Başkanı Ömer Gülsoy ise, yaptığı konuşmada Başkan Büyükkılıç’ın toplumun tüm kesimleriyle barışık, esnaf ve ticaret dostu olduğunu belirterek, “Gerek şehrimiz, gerekse ülkemiz adına büyük bir değer teşkil eden kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ve değerli heyetini konuk ediyoruz. Bu şehrin her karışında emeği olan, ülkeme, şehrime nasıl faydalı olurum kaygısı güden sayın başkanımız Memduh Büyükkılıç aynı zamanda esnaf ve ticaret dostudur. Üstün gayretinin yanı sıra samimi, toplumun tüm kesimiyle barışık bir başkanımızdır. Sağ olsun, sayın başkanımız odalarımızdan gelen her türlü makul talebi, yaptığımız ve yapacağımız projelere destek veriyor ve bizi asla geri çevirmiyor. Kapısı bize her zaman açık, biz de şehrimize yapacağı her hizmette onun yanında dimdik duruyoruz” şeklinde konuştu.

KASKİ’DEN “SU” SUNUMU

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (KASKİ) Doç. Dr. Özgür Özdemir de “Geçtiğimiz günlerde Dünya Su Günü’ydü, ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Su Şurası düzenlendi. Dolayısıyla küresel ısınmayla beraber kuraklık söz konusudur. Bu durumda dünyamızı, ülkemizi ilgilendiren konuda biz Kayseri’mizde neler yapıyoruz, onu paylaşacağız” diyerek sunum gerçekleştirdi.Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç, KTO meclis üyelerinin sorularını cevaplandırıp, taleplerini dinledi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.