Ahmet Mergen'den Dalgalanan Dünya Piyayası Ve Türkiye Analizi

Covid-19 salgınının; üretim ve tedarik zincirlerini sekteye uğratarak, dünya piyasalarını dalgalandırdığını dile getiren borsa dünyasının teknik analiz üstadı Acar Menkul Değerler Baş Analisti ve Stratejist Ahmet Mergen, Türkiye’deki altın ve döviz fiyatları hakkında öngörülerini MAG Business'a anlattı.

Ahmet Mergen'den Dalgalanan Dünya  Piyayası Ve Türkiye Analizi
24 Kasım 2021 Çarşamba 11:21

Değişen dünya piyasaları ve Türkiye’deki ekonomik tablo hakkında değerlendirmelerde bulunan Acar Menkul Değerler Baş Analisti ve Stratejist Ahmet Mergen “Son günlerde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de enflasyon dalgası gündeme oturmuş durumda. Covid-19 salgını sonrası tedarik zincirlerinin sekteye uğraması ve zincirde bulunan halkaların kopması bir taraftan arzı olumsuz yönde etkilerken; diğer taraftan da üretime yönelik kesimlerde de enerji ve hammadde konusunda sıkıntılar yaratmaktadır. Enerji alanında; petrol ve doğalgaz kaynaklarına sahip ülkelerin siyasi baskı yapmak amacıyla yıllardır uyguladıkları politikalar, enerji tüketimi konusunda başka ülkelere güvenilmemesi gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur” açıklamasında bulundu.  Ülkelerin bazı alanlarda dışa bağımlılıklarını azaltmalarının oldukça önemli olduğunu belirten Mergen“Tabii ki ülke olarak her şeyi kendiniz üretemezsiniz ama enerji ve gıda gibi alanlarda başka ülkelere özellikle; tek bir ülkeye bağlı kalmak da pek akıllıca bir politika değildir” dedi.

Ülke olarak bu ekonomik tablodan etkilenmememizin mümkün olmadığını belirten Mergen “Türkiye, dünyada giderek artan gıda ve enerji fiyat artışları karşısında maalesef kendisini soyutlayacak bir konumda değildir.  Dolayısıyla; Türkiye’de de fiyatlar kaçınılmaz olarak artmaktadır” dedi.

Bu ortamda yatırımcı kütlesinin “Elimdeki paranın değerini ve alım gücünü, yaşanan enflasyona karşı nasıl koruyabilirim?” şeklindeki sorularına ışık tutabilmek amacıyla çeşitli yatırım seçeneklerini incelemeye alan Acar Menkul Değerler Baş Analisti ve Stratejist Ahmet Mergen, MAG Business okurlarına özel açıklamalarda bulundu.


Etiketler; #Ahmet Mergen

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.