Türk ve Suriyeli Gençlere İlk Yardım ve Afet Eğitimi

Gençlik Spor Bakanlığı’nın destek verdiği “ Hayata Tutun Dostluğa Tutun” projesiyle, altı ay sürecek, Türk ve Suriyeli gençlere ilk ve acil yardım eğitimlerine ve afet yönetimi eğitimlerine pandemi kurallarına uyarak başladık.

Türk ve Suriyeli Gençlere İlk Yardım ve Afet Eğitimi
28 Nisan 2021 Çarşamba 13:23

Corona virusün sebep olduğu pandemiden, tüm dünya ülkeleri gibi ülkemizde etkilenmektedir. Sağlık merkezlerimiz ve sağlık çalışanlarımız bu süreçte yoğun bir şekilde çalışmakta ve pandeminin sona ermesi için ellerinden gelen tüm çabayı göstermektedir. Bu süreçte ambulanslar kesintisiz olarak hastalara hizmet vermektedir. Ayrıca ülkemiz deprem kuşağında olduğundan, deprem ve doğal afetlere karşıda hazırlıklı olmak gerekir.

Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim Derneği olarak, bu zor süreçte hem sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmek, hem de Kayseri’de yaşayan Suriyeli gençlerin, Türklerle sosyal uyumuna katkı sağlamak amacıyla, ilk ve acil yardım eğitimleri ve afet yönetimi eğitimleri vermek için bir proje hazırladık.

Uzman eğitmenler tarafından, verilen bu eğitimler sonunda, kalp krizi sonucunda kalp masajı yapmayı, nefes borusuna kaçan yabancı cisimlerin çıkarılması, delici ve kesici aletlerle yaralanma, yanma, kırık ve burkulma, soba ve gaz zehirlenmeleri, akrep ve yılan sokmaları, ambulans çağrılması ve bilgi verilmesi gibi konularla ilgili teorik ve pratik eğitimler aldılar.

Ayrıca AFAD uzmanları, doğal afetler, doğal afetlerde yapılması gerekenler ve afetzedelere müdahale konusunda gençlere eğitimler verdi. Bu eğitimler sonunda kursiyerlerimize katılım belgesi verildi.

Altı aylık sürede, pandemi kurallarına uyarak yüzlerce gence bu eğitimleri vermeyi planlıyoruz. Bu projeyle, sağlık çalışanlarının iş yükünü hafifletecek ve sağlık çalışanları olay yerine gelene kadar doğru müdahaleyi yapacak kadar eğitim vermek, hem de Türk ve Suriye’li gençlerin arasındaki arkadaşlık ve dostluk ilişkilerine katkı sunmak, hem de kendi ülkelerine geri döndüklerinde almış oldukları eğitimleri orada da kullanması amaçlanmaktadır.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.