Safiye Çıkrıkçıoğlu MYO ile Yahyalı MYO’nun Akademik Kurul toplantıları yapıldı

Kayseri Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu ile Yahyalı Meslek Yüksekokulu’nun akademik kurul toplantıları, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun ve Genel Sekreter Doç. Dr. Semra Aksoylu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Safiye Çıkrıkçıoğlu MYO ile Yahyalı MYO’nun Akademik Kurul toplantıları yapıldı
16 Şubat 2020 Pazar 14:01

Safiye Çıkrıkçıoğlu MYO Toplantı Salonu’nda düzenlenen akademik kurul toplantısında ilk olarak Safiye Çıkrıkçıoğlu MYO Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Şahmetlioğlu ile Yahyalı MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nihat Yılmaz, gündemleri hakkında bilgiler verdi.

Gündemlere ilişkin maddelerin görüşülmesinde ise Rektör  Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, günümüzde eğitim modellerinin de değiştiğini ve bu değişime ayak uyduran, marka değeri olan eğitim kurumlarının diğerlerine nazaran daha çok tercih edilebilir olduğunu söyledi. Karamustafa, “Biz Kayseri Üniversitesi olarak kaliteye gereken önemi veriyoruz. Bu çerçevede Kalite Merkezimizi kurduk. Kalite çalışmalarını tüm birimlerimizde yaygınlaştırarak, iç ve dış kalite denetimlerine hazır hale geleceğiz. İyi bir eğitim için kalite şart. Nitelikli yükseköğretimi kendisine misyon edinen bir üniversite olarak kaliteden ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz” derken akademik kurul gündemlerine ilişkin görüş ve öneriler ele alındı.

Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezinde toplantı

Kayseri Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, birim koordinatörleriyle ilk toplantısı yaptı.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, kariyerin önemine değindi. Kayseri Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kâğıt üzerinde bir birim olmayacağına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, kariyer merkezinin gerek öğrencilerin kariyer yönlendirmesinde gerekse iş dünyası ile ilişkilerde önemli rol üstleneceğini belirterek şunları söyledi.

“Kariyerin 4 önemli unsuru bulunmaktadır. Birincisi formel eğitim. Yani okullarda verilen eğitim. İkincisi kişinin sosyal zekâsı, sosyal çevresi. Üçüncüsü kişinin sosyal becerileri. Dördüncüsü kader, kısmet diyebilirsiniz. Bu önemli 4 özelliğe sahip bir kişinin kariyer yapması, diğer kişilere göre daha kolaydır. Biz üniversite olarak kariyeri ve kariyer eğitimini oldukça önemsiyoruz. Üniversiteler olarak öğrencilerimizi kariyer konusunda yönlendirmek, bilgilendirmek ve yardımcı olmak zorundayız. Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezimizin bu konuda önemli görev üstleneceğine olan inancımız tamdır. Merkez Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Füsun Acar ve birim koordinatörlerine şimdiden başarılar diliyorum.”

Rektör Karamustafa’nın konuşmasının ardından Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Füsun Acar, merkezinin hedefleri ve yapacakları çalışmalar hakkında birim koordinatörlerine bilgiler verdi. Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezine müdür yardımcısı, yönetim kurulu ve danışma kurulu üyesi belirlenmesinin ardından toplantı sona erdi.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.