Kayseri Üniversitesi kaliteden taviz vermeyecek

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Üniversitesi olarak gerek merkezdeki gerekse ilçelerdeki birimlerde nitelikli yükseköğretimden taviz vermeden faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Kayseri Üniversitesi kaliteden taviz vermeyecek
17 Şubat 2020 Pazartesi 15:43

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun ve Genel Sekreter Doç. Dr. Semra Aksoylu ile birlikte, Yeşilhisar Meslek Yüksekokulu’muzun akademik kurul toplantısına katıldı. Yeşilhisar MYO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen akademik kurul toplantısında MYO Müdürü Doç. Dr. Mürsel Karabacak, akademik kurulun gündem maddelerine ilişkin giriş konuşması yaptı.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise konuşmasında nitelikli bir yükseköğretim kurumu olarak sadece öğrencilere eğitim vermekle kalmayıp, öğrencilerin sosyal ve kültürel beklentilerine de cevap vereceklerini ifade etti, şunları söyledi.

 “Kayseri Üniversitesi olarak daha çok ilçelerde okullarımız bulunmaktadır. Bizler de üniversite yönetimi olarak ilçelerdeki bu okullarımıza sık sık ziyaretlerde bulunarak eksiklikleri tespit edip, bu eksikliklere çözüm üretmekteyiz. Öğrenci memnuniyeti çok önemlidir. Okullarımızda öğrencilere iyi bir eğitim vermenin yanında, istek ve önerilerini de dikkate almalıyız. Kayseri Üniversitesi olarak bunu gerek kendi imkanlarımız gerek yerel yönetimler ve gerekse hayırseverlerimizin desteği ile yapmaktayız. Kayseri Üniversitesi olarak merkezdeki ve ilçelerdeki birimlerimizle kaliteli eğitim-öğretimde bulunacağız. Beklentileri karşılayacağız. İyi bir üniversite olmak için stratejik plan, akreditasyon ve kalite değerlendirmeleri önemlidir. Üniversitemizde eğitim birimlerimizin akreditasyon belgesi alması için çaba sarf etmenin yanında en kısa zamanda YÖK Kalite Kurulunun da denetiminden geçmek istiyoruz. Gerek üniversite yönetimi gerekse birimler olarak üniversitemizin başarı çıtasını daha yükseklere çıkarmak için çaba sarf edeceğiz. Bunun için özveriyle çalışmak ve fedakârlıkta bulunmak gerekiyor. Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Yeşilhisar MYO’daki akademik kurul toplantısının ardından ilçe Kaymakamı Fatih Bayram’ı makamında ziyaret etti, 2019 yılı Ekim ayında Yeşilhisar Kaymakamlığı görevine atanan Fatih Bayram’a yeni görevinde başarılar diledi.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.