Büyükkılıç, Eğitim-Öğretim Açılışı Ve Ahilik Kutlamalarına Katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı ve Ahilik Haftası kutlamaları programına katıldı.

Büyükkılıç, Eğitim-Öğretim Açılışı Ve Ahilik Kutlamalarına Katıldı
13 Eylül 2021 Pazartesi 15:42

Mehmet İlgü İlkokulu’nda gerçekleşen 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Programı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vedat Öncel, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saim Durgun, Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Balkanı Aydın Kalkan, müdürler, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“BİZ SELÇUKLUYUZ, BİZ OSMANLIYIZ, BİZ CUMHURİYETİZ”

Minik öğrencilerin verdiği konser ile renkli görüntülerin yer aldığı etkinlikte konuşan Başkan Büyükkılıç, “Bu şehir kıymeti bilinmesi gerek şehir. Bu şehir Makarr-ı ulema, Makarr-ı evliya denilen alimler ve veliler şehri. Davud-i Kayseri denilince Osmanlı’nın eğitim ve öğretim planlamasını yapan kişi akla gelir. Böyle bir şehirde yaşıyoruz. Seyyid Burhaneddin’lerin şehri, ilhamını Erciyes’ten alıp Süleymaniyeleri Selimiyeleri yapan Mimar Sinan’ımızın şehri, ilk tıp fakültesini yapan Gevher Nesibe Sultan’ın şehri. Şifaiye medresesi diye Batılının cinnet geçiren insanları ya da akıl hastalarını kaldırıp attığı bir süreçte müzikle tedavi eden bir ecdadın torunlarıyız. Biz Selçukluyuz, biz Osmanlıyız, biz Cumhuriyetiz” diye konuştu.

Pandemi süreci dâhil eğitime her türlü desteği vermeye devam ettiklerini belirten Büyükkılıç, bu şehre yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu ifade ederek, “Şehrimizi turizm, sportif,  kültürel, eğitim, sağlık yönüyle, müzeleri, eğitim birimleri ve kütüphaneleri ile yaşanabilir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Törende konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç ve protokol sınıfları gezerek, yeni eğitim ve öğretim döneminin tüm öğrencilere ve eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını diledi.

BÜYÜKKILIÇ, AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARINA KATILDI

Başkan Büyükkılıç ayrıca, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen programa katıldı.

Ahi Evran Zaviyesi Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi’nde gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamaları programına Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kooperatifi(KESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alan başkanlığındaki Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri, yılın ahisi seçilen Ali Yüksel ve davetliler katıldı.

“BÖYLE BİR MİLLETİN ASİL EVLATLARIYIZ”

Kutlamalarda kürsüye davet edilen Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, Ahi Evran’ın insanlığa mal olmuş bir değer olduğunu belirterek, “İsmi değerleri birbiriyle buluşmuş, kısacası ‘herkese eline, beline, diline sahip ol’ diyor. Yani bu İslam’ın öğretisi. Bizlerde elimizle, dilimizle,  ya da insanlara sıkıntı oluşturmama şekliyle gayret göstermeliyiz. Bu değerleri paylaşmalıyız. Bu değerleri zenginleştirmeliyiz. Tabi ki Ahi Evran, 13.Yüzyıl’dan beri bir değer olan bu büyüğümüz. UNESCO’nun ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaşımıyla 2021 yılının Ahi Evran Yılı, Hacı Bektaşi Veli yılı ve Yunus Emre yılı olması hepimizin için zenginlik. Demek ki değerlerimiz artık ulusal değil, uluslararası mesajlar veren yaklaşımlar sergiliyor. Böyle bir milletin asil evlatlarıyız. Onun için ay yıldızlı Türk Bayrağımızla, vatanımızla, milletimizle, devletimizle, insanımızla her zaman övünüyoruz” şeklinde konuştu.

“AHİLİK TEŞKİLATINDAKİ EN ÖNEMLİ VASIF İŞ AHLAKI VE DÜRÜSTLÜKTÜR”

Kayseri denilince 50 bine yakın esnafın akla geldiğini anımsatan Büyükkılıç, “Ahilik teşkilatındaki en önemli vasıf iş ahlakı ve dürüstlüktür. İş ahlakı bu işin olmazsa olmazı. Ahi Evran yolunda giden, Ahilik teşkilatının öğretisiyle bezenen, esnaf kardeşler topluluğuyuz. Kayseri denilince 50 bine yakın esnaf akla gelir. Ticaretin ve sanayinin merkezi denir” dedi.

Müzenin restorasyonunun devam ettiğini, aralık ayında Kayseri’ye ve günümüz koşullarına yakışan bir müzeyi kazandıracaklarını vurgulayan Büyükkılıç, kenti müzeler şehri yapma yolunda gayret göstereceklerini ifade etti.

KATILDIĞI PROGRAMLARDA AŞI HATIRLATMASI YAPTI

Başkan Büyükkılıç, katıldığı programlarda maske, mesafe ve temizlik kuralının ihmal edilmemesi gerektiğini hatırlatarak, toplumsal bağışıklığın kazanılması amacıyla aşı olmayan vatandaşları aşı olmaya davet etti.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.