Atatürk Anıtı'na 'sosyal mesafeli' çelenk ve saygı duruşu

Atatürk Anıtı'na  'sosyal mesafeli' çelenk ve saygı duruşu
23 Nisan 2020 Perşembe 16:17

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100'ncu yılı kutlamaları kapsamında  Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene katılanlar sosyal mesafeye dikkat etti.

Kayseri'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, koronavirüs salgını nedeniyle katılım sınırlı oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Atatürk anıtına çelenk sundu. Anıt önünde saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan protokol üyeleri, salgına karşı sosyal mesafe önlemi aldı. Törene  CHP il başkanı Ümit Özer ile  İYİ parti il başkanı  Süleyman Bozkurt'ta katıldı.

Vali Şehmus Günaydın 'Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. yıldönümünü kutlamanın büyük gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan tarihinin milletimizin geleceğinin inşasında önemli görevler üstlenecek çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi, onlara verdiği değerin ve önemin göstergesidir.

Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak yetişmeleri, çağımızın gereklerine uygun bir şekilde yarınlara hazırlanması noktasında bütün imkânlarımız seferber edilmektedir.

Biliyoruz ki, gururumuz, ümidimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımız ülkemizin ve milletimizin her alanda gelişmesi ve milli egemenlik anlayışının sonsuza kadar yaşatılması noktasında en büyük güç kaynağımızdır.

Milli egemenliğimize karşı tehdit oluşturan her türlü iç ve dış güç odaklarının ve terör örgütlerinin milli birlik ve beraberliğimize, bağımsızlığımıza, devletimizin temel dinamiklerine yönelik her türlü saldırısına, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla, devlet ve millet olarak karşı koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatanımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı nedeniyle şunları söyledi.

'23 Nisan aynı zamanda milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşı sonrasında, millet iradesinin vücut bulduğu ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür. O gün millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temeli atılırken, bizleri geleceğe taşıyacak olan çocuklarımız unutulmamış, onlara karşı olan güvenin bir ifadesi olarak bu bayram armağan edilmiştir.

Çocuklar sizler, Türkiye' yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır. Varlığından güç aldığımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bu konudaki en büyük teminatımızı oluşturmaktadır.

Cumhuriyetimizin 100 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışında bulunan tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.' (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.