Yunanistan İsim Vermeden Türkiye'yi Hedef Aldı! "Bir Ülke Hariç Herkes Rusya'ya Yaptırım Uyguluyor"

Türkiye ile Yunanistan arasında F-16 ve Doğu Akdeniz gerilimi devam ederken Yunan Dışişleri Bakanı Dendias bu tartışmalara tuz biber ekecek bir söylemde bulundu. Rusya'ya yönelik yaptırımlar hakkında konuşan Dendias, "ABD ve Yunanistan, Ukrayna'ya insani ve askeri yardımda bulunarak tüm müttefiklerle beraber Rusya'ya ağır yaptırımlar uyguluyor. Tabi bir ülke hariç" dedi.

Yunanistan İsim Vermeden Türkiye'yi Hedef Aldı! "Bir Ülke Hariç Herkes Rusya'ya Yaptırım Uyguluyor"
20 Temmuz 2022 Çarşamba 10:25

ABD Temsilciler Meclisi tarafından Türkiye'ye yönelik F-16 satışlarına, Yunan hava sahasının ihlal edilmeyeceğini dair garanti verilmesi şartı getirilmesinin ardından artan tansiyon devam ediyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye'nin yanı başında olan Girit Adası'nda ABD ile düzenlenen "Poseidon'un Öfkesi 22" tatbikatın son gününde yine Türkiye'yi hedef alan sözler söyledi.

"BİR ÜLKE HARİÇ HERKES RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULUYOR"

Türkiye'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmamasına gönderme yapan Dendias, "ABD ve Yunanistan, Ukrayna'ya insani ve askeri yardımda bulunarak tüm müttefiklerle beraber Rusya'ya ağır yaptırımlar uyguluyor. Tabi bir ülke hariç" ifadelerini kullandı.

"HAREKETLİ BÖLGEMİZ BAŞKA BİR PROVOKASYONU KALDIRAMAZ"

Sözlerini sürdüren Yunan bakan, Türkiye'ye hedef alan ifadelerini sürdürerek, "Hareketli bölgemiz başka bir provokasyonu, saldırganlığı ve revizyoncu yaklaşımı kaldıramaz" dedi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.