“Türkiye, yabancı yatırımlarda cazibe merkezi olacak”

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) Kurucusu Cengiz Özgencil, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu ekonomik ve hukuksal reformları gerçekleştirebilirsek Türkiye salgın sonrasında dış yatırımda cazibe merkezi olur” dedi.

“Türkiye, yabancı yatırımlarda cazibe merkezi olacak”

Geçtiğimiz ay 43 devletten Bakan, Büyükelçi, Konsolos ve iş insanını İstanbul’da bir araya getiren 11’inci Boğaziçi Zirvesi küresel ölçekteki belirsizlik ortamına alanının önde gelen isimleri eşliğinde ışık tuttu. Uluslararası İşbirliği Platformu’nun (UİP) düzenlediği etkinlik, İstanbul’un ve Türkiye’nin dünyanın önemli müzakere ve buluşma noktalarından biri olduğunu bir kez daha ispatladı. UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, 11’inci zirve sonrasındaki gözlemlerini aktardı.

“DIŞ YATIRIMDA YENİDEN CAZİBE MERKEZİ OLACAĞIZ”

11’inci Boğaziçi Zirvesi’nin pandemi nedeniyle hem fiziksel katılımla hem de ciddi teknolojik alt yapı yatırımı sayesinde hibrit oturumlarla tamamlandığını aktaran Cengiz Özgencil şu ifadeleri kullandı: “Yabancı misafir sayımız beklentimizin oldukça üzerinde oldu. 43 ülkeden Bakanları, Büyükelçileri, iş insanlarını ve bürokratları ağırladık. Ülkemizin önde gelen iş insanları ve Bakanlarımız yabancı fikir önderleri ile dünyanın geleceğini ele aldı. Şu izlenimimi çok net bir şekilde ifade etmeliyim; Türkiye, küresel salgın dönemi sonrasında, Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde önemle durduğu ekonomi ve hukuk alanlarındaki reformları gerçekleştirebilirse dış yatırımda yeniden cazibe merkezi olur. Oturumlarda özellikle yabancı ülke temsilcilerinin ülkemize duyduğu güvene bizzat şahitlik ettik. Zorlu dönemi en az hasarla atlatabilirsek ülke olarak yabancı yatırımda yeniden atağa kalkacağız. Bu cümleyi ben değil, küresel dev şirketlerin yöneticileri ve karar vericiler ifade ediyor. Boğaziçi Zirvesi olarak ülkemize nasıl daha fazla yabancı yatırım çekeriz sorusunun yanıtını arıyoruz. 2022 hem ülkemizin hem de dünyanın geleceğinin şekilleneceği bir yıl olacak.”

“1 VAKAYA DAHİ RASTLAMADIK”

Zirvenin temizlik, maske ve mesafe anlamında son derece katı kurallar çerçevesinde gerçekleştiğini aktaran Özgencil, “Bu konuda ciddi bir hassasiyet gösterdik. Oturumlar öncesinde etkinliğe katılan her bir kişinin ateş ölçümü yapıldı. Maske ve sosyal mesafe belki de oturumlardan daha hassas olduğumuz bir konu oldu. Tüm çalışmalarımızın karşılığını, ülkesinde döndükten sonra hastalığa yakalanan 1 vaka dahi olmaması ile almış olduk. Bu da ülkemizde hem kurumların hem de devletimizin süreci ne denli ciddiyetle yürüttüğünün açık bir ispatı oldu. Vaka sayılarımızın aşılama programlarının hız kazanması ile aşağı yönlü seyredeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BÖLGESİNDE ‘OYUN KURUCU’ STATÜSÜNDE

Türkiye’nin yakın geçmişte daha zorlu dönemleri geride bıraktığını söyleyen UİP Kurucusu, “Covid 19’un hafiflemesi halinde ekonomik göstergelerin hızlı bir şekilde pozitife döneceğine inanıyorum. Türkiye şu anda kendi bölgesinde ciddi güç sahibi bir ülke. Bu yükselişi yurt dışındaki yatırımcılar da görüyor. Yabancıların ülkemize olan inancını 11’inci zirvemizde de bir kez daha gördük” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.