Tanzanya'daki Yapı Merkezi işçileri direnişi kazandı

Tanzanya'daki demir yolu şantiyesinde çalışan ve yedi aydır maaş alamayan yaklaşık 2 bin işçinin grevi kazanımla sonuçlandı.

Tanzanya'daki Yapı Merkezi işçileri direnişi kazandı
18 Ağustos 2023 Cuma 16:14

Türkiye merkezli inşaat şirketi Yapı Merkezi'nin Tanzanya'daki demir yolu şantiyesinde çalışan ve yedi aydır maaş alamayan yaklaşık 2 bin işçinin grevi 13. günde kazanımla sonuçlandı.

Yedi aydır maaşını alamayan işçiler Tanzanya’daki kamplarda greve çıktı. Bir kısmı kendi imkanlarıyla Türkiye’ye dönen işçiler grevin on ikinci gününde şirketin İstanbul Üsküdar’da bulunan yönetim binası önünde eylemler yaptı. DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Birleşen işçiler yenilmezler. Bin km. tren hattı inşaatında 2 bin işçi grevin 13. gününde kazandı. Bundan sonra gecikme olmayacak, her ayın 25’nde maaş yatacak. Greve katılan işçilere işten atma ve baskı uygulanmayacak” dedi.

“GÖRÜŞMELER VE DİRENİŞ DEVAM EDİYOR”

Dev Yapı-İş Sendikasının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi: “Afrika’nın en büyük demiryolu projesinde 2000 gurbetçi işçinin yürüttüğü grev başarıyla sonuçlandı. Tanzanya Demiryolları’nın garantörlüğünde anlaşma sağlandı. Türkiye’ye dönen işçilerin alacakları için görüşmeler ve direniş devam ediyor!”

BAYHAN: BİRLEŞEN VE ÖRGÜTLÜ HAREKET EDEN İŞÇİLERİN MUTLAKA KAZANACAĞINI TANZANYA'DAN GÖSTERDİLER

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Yapı Merkezi İnşaat'ın Tanzanya'daki demiryolu hattı projesinin inşaatında çalışan işçileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşımıştı.

Bayhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, “Tanzanya'daki demiryolu hattının inşaatında çalışan 2 bin işçi, grevlerinin 13. gününde kazanım elde etti. Birleşen ve örgütlü hareket eden işçilerin mutlaka kazanacağını Tanzanya'dan gösterdiler. Yapılan anlaşmaya göre; 3 aylık ücretlerin ödenmesi 25 Ağustos'ta tamamlanacak. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.