İngiltere ve 5 Balkan ülkesine sağlık malzemesi yardımı yaptık

İngiltere ve 5 Balkan ülkesine sağlık malzemesi yardımı yaptık
11 Nisan 2020 Cumartesi 12:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve COVID-19 ile mücadelede kullanılacak sağlık malzemeleri İngiltere’ye teslim edildi. Sağlık malzemelerini İngiltere’ye ulaştırması için görevlendirilen Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait A400M uçağı, sabah saat 10.00’da Ankara Etimesgut Havaalanı’ndan yola çıktı. Londra’ya sağlık malzemelerini ulaştıran personeli  ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a hitaben yazdığı mektubu da yetkililere teslim etti.

5 Balkan Ülkesine Gönderilen Sağlık Malzemeleri Teslim edildi

COVID-19 virüsüyle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan maske, tulum ve tanı kitleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait A400M tipi uçakla 5 ayrı Balkan ülkesine ulaştırılarak yetkililere teslim edildi. 

Ankara Etimesgut Havaalanı’ndan saat 09.50’de havalanan uçak sırasıyla Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Kosova’ya sağlık malzemelerinin teslimini tamamladı. COVID-19 virüsüne karşı kullanılacak sağlık malzemeleri ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beş ülke Cumhurbaşkanlarına ayrı ayrı yazdığı mektuplar da uçağımızı karşıyalan yetkililere teslim edildi. Akşam saatlerinde sağlık malzemelerinin dağıtımını tamamlayan uçak, ülkemize geri dönüş için yeniden havalandı. İngiltere'nin yanı sıra Uçağımız ve personeli yaklaşık 12 saat süren bu önemli görevi başarıyla tamamlayarak Ankara Etimesgut Havaalanı’na iniş yaptı.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.