'Geleceğe hazır bir gençliğin Ülkemizi hedeflerine ulaştıracağına inancımız tamdır'

'Geleceğe hazır bir gençliğin Ülkemizi hedeflerine ulaştıracağına inancımız tamdır'
25 Nisan 2020 Cumartesi 12:33

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda 'Geleceğe Hazır Bir Gençliğin Ülkemizi Hedeflerine Ulaştıracağına Olan İnancımız Tamdır' dedi ve şunları söyledi.

Sevgili çocuklar, kıymetli gençler, saygı değer anne ve babalar;

Milli irade ve egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 100. kuruluş yıl dönümünü ve tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en samimi duygularımla kutluyorum.

Dünya’yı etkisi altına alan COVID-19 küresel salgını sebebiyle yaşanan sürecin olumsuz etkilerinden kurtulacağımız ve kutlamalarımızı birlikte yapacağımız güzel günlerin kısa sürede geleceğini umut ediyor, sürecin doğurduğu olumsuzlukları aşmak adına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın öncülüğünde, TÜBİTAK olarak yoğun bir mesai harcadığımızı, aşı ve ilaç çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürdüğümüzü bu vesileyle paylaşmak istiyorum.

TÜBİTAK olarak hedefimiz; ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında çocuklarımız ve gençlerimizin gelişiminin taşıdığı önemin bilincinde, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgi ve teknolojiyle donatılmış bir geleceğe hazırlayabilmektir.

Geleceğe hazır bir gençliğin ülkemizi hedeflerine ulaştıracağına olan inancımız tamdır.

12 ilde 1.974 öğrencimizle Deneyap Türkiye atölye eğitimlerimize bu çerçevede devam ediyor, 2020 yılının sonuna kadar atölye sahibi il sayımızı 30’a çıkararak daha fazla öğrencimize teknoloji odaklı eğitimler vermeyi hedefliyoruz.

Son 1 yıl içerisinde 1 milyondan fazla çocuğumuzu ağırlayarak, bilimsel olguları birebir deneyimlemelerine imkân sağladığımız TÜBİTAK destekli 6 adet Bilim Merkezimiz ile nesillerimize bilimi sevdirdik ve bu sevgiyi çoğaltmaya devam ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarımızda Bilimsel çalışmalar yapma, proje hazırlama fırsatı sunmayı amaçladığımız TÜBİTAK Bilim Fuarı desteği ile 350 bin öğrencimizi projelerini sergileme imkanıyla buluşturduk.

Türkiye’nin en çok okunan periyodik yayınları arasında önemli bir yer tutan TÜBİTAK Popüler Bilim Dergilerimizle ve TÜBİTAK Popüler Bilim Kitaplarımızla bilim okur yazarı olan nesiller yetiştirme hedefimizden taviz vermeden yayıncılığa devam ediyoruz.

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle ücretsiz erişime açtığımız TÜBİTAK Popüler Bilim Dergileri arşivimize gösterilen ilgi de, bilim yayınlarımızı daha kıymetli hale getirmiş, yayıncılık alanındaki yükümlülüğümüzü teyit eder nitelikte olmuştur.

Hedeflerimiz doğrultusunda TÜBİTAK olarak; bilimsel araştırma ve geliştirme programlarımızı hassasiyetle sürdürüyor, ülkemizin gelişmiş teknolojilerle donatılması anlamında atılmış en önemli adım olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın öncülüğünde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sağlayacak destekleyici ve teşvik edici programları hassasiyetle uyguluyoruz.

Gençlerimizden beklentimizin büyüklüğü, kurumsal sorumluluğumuzun ağırlığını da bizlere yüklemektedir. İnanıyoruz ki; çocuklarımız ve gençlerimiz fikirlerini çağın gerektirdiği bilgiyle buluşturacak, kendilerine sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atarak büyük Türkiye’yi inşa edeceklerdir.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.