Uyuşturucu sanıklarına hapis

Kayseri’de uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanığa 5 yıl ile 12 yıl 6 arasında değişen hapis cezaları verildi.

Uyuşturucu sanıklarına hapis
28 Ocak 2020 Salı 16:52

3’üncü Ağır Ceza  Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık A.A. ve M.E. ile G.K. hazır bulundu. Geçtiğimiz aylarda il Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  ekiplerince yapılan  operasyonda gözaltına alınan sanıklar suçsuz olduklarını öne sürdü. Etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini dile getiren sanık A.E., “Bildiklerimi anlattım. Adaletinize sığınmak istiyorum” dedi. M.E. ise, “Bir şans daha istiyorum” derken diğer sanık G.K. de, “Uyuşturucu kullanıcısıyım. Ancak ticaretini yapmadım. Sadece kullanıcıydım. Bundan dolayı da çok mahcubum” diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan A.E.’yi, ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 12 yıl 6 ay, G.K.’yi de aynı suçtan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, tutuklu sanık M.E.’yi de aynı suçtan 5 yıl hapis cezasına çarptırarak, tahliyesine hükmetti.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.