Türkiye günlerce bu olayı konuşmuştu! İfadeleri ortaya çıktı

Türkiye günlerce bu olayı konuşmuştu! İfadeleri ortaya çıktı
14 Mart 2021 Pazar 16:31

Kayseri'de 3 yaşındaki Alperen Ekinci'nin dövülerek öldürüldüğü iddiasıyla tutuklanan annesi E.Ö. ile sevgilisi h.S.’nin savcılık ifadeleri ortaya çıktı.

Pınarbaşı ilçesi Güney Mahallesi Güney Sokak'ta geçen yıl 15 Haziran'da meydana gelen olayda H.S., 1,5 yıldır birlikte yaşadığı E.Ö. ilk evliliğinden olan oğlu Alperen Ekinci'yi yumruk ve tekme darbeleriyle öldürdü. 'Yaralama' gibi suçlardan da sabıkası bulunan H.S., Alperen Ekinci'nin cansız bedenini eve 100 metre mesafedeki mezarlığa gömdü. E.Ö., cinayetten 1 hafta sonra 21 Haziran'da durumu H.S.’nin akrabalarına anlattı.H.S., bu sırada kaçtı. S.'nin akrabalarının ihbarı üzerine anne E.Ö., gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alperen'in cesedi ise gömüldüğü yerden çıkarılıp, otopsi yapıldıktan sonra toprağa verildi. H.S.  de 29 Haziran'da polisin çalışması sonucu yakalanıp, mahkemece tutuklandı. Sanıklar hakkında Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Anne E.Ö. ile sevgilisi H.S.’in, savcılık aşamasında verdikleri ifadeler ortaya çıktı. Anne E.Ö., H.S. ile imam nikahlı olduğunu belirterek, “2018 yılında H. ile tanıştık. H. çok agresif ve sinirliydi. H., durduk yere Alperen’e bağırmaya başladı. Alperen, ağladı. H., bu duruma daha da sinirlenerek, tokat attı ve Alperen yere düştü. Neden Alperen’e vurduğunu sormam üzerine benim üzerime yürüdü ve darp etti. Sonra, Alperen’i havaya kaldırıp yere vurdu. Beni de banyoya kapattı. ‘Banyodan çıkarsan seni öldürürüm’ dedi. 10 dakika sonra saçımdan tutarak, salona getirdi. Alperen, ayakta, titriyor, ağzında kan vardı. Aldığım darbelerle bayıldım. Ertesi gün uyandığımda Alperen’in yüzü tanınmayacak halde ve kafası şişmişti.Vücudunda darp izleri vardı. Tepki vermiyordu. Uyandığımda başında bekliyordu. Korkudan kimseye anlatamadım. Kıyafetlerini çıkarıp bir beze sardı ve mezarlığa gömdüğünü söyledi.H.’nin yakınlarına olayı anlattım” ifadelerini kullandı.

‘BİRLİKTE GÖMDÜK’

Kesinlikle Alperen’i ayağa kaldırıp, tokat atmadım. Hiçbir şekilde kafasını yere ve duvara vurmadım. Alperen, öldüğünde başında değildim. E.’yi hiçbir şekilde tehdit etmedim. E. ile birlikte boş odaya götürüp bıraktık. Bir parça kanepe örtüsü ile perde aldık. Üstünü çıkarıp, kefenledik. Alperen’i, belediye tarafından yapılan betondan bir çukura E. ile birlikte gömdük. Bunun dışında üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” dediği ortaya çıktı.

Öte yandan, mahkemede yaşanan SEGBİS kaydındaki sorun nedeniyle sanıkların önümüzdeki günlerde yargılandıkları davada yeniden ifade verecekleri öğrenildi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.