Soylu Başkanlığında Koordinasyon toplantısı

Soylu Başkanlığında Koordinasyon toplantısı
12 Nisan 2020 Pazar 09:26

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısı İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Emniyet Genel Müdür Yardımcılarının katılımıyla Başkanların, Daire Başkanlarının ve İl Emniyet Müdürlerinin ise video konferans yöntemiyle dâhil olması ile  saat 20.00’de gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Çok kıymetli Emniyet Genel Müdürümüz, burada bulunan çok değerli Genel Müdür Yardımcılarımız, ayrıca Değerli Başkanlarımız, kıymetli Daire Başkanlarımız ve ülkemizin 81 vilayetinde görev yapan önemli bir sorumluluğu üstlenmiş bulunan çok değerli İl Emniyet Müdürlerimiz, değerli mesai arkadaşlarımız öncelikle sizlerle bir video konferans aracılığıyla da olsa buluşmaktan memnuniyet ifade ediyor hepinizi sevgiyle saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Bu vesile ile Emniyet Teşkilatımızın 175. Kuruluş yıl dönümünü de sizlerin şahsında kutluyorum.” şeklinde sözlerine başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yıllardır bu kuruma devletimize bu asil millete bu üniformaya hizmet veriyorsunuz. Her geçen gün ağırlığı artan bir sorumlulukla bu vazifeyi yerine getiriyorsunuz. Cenab-ı Allah sizlerden razı olsun. İşlerinizde kolaylıklar ve muvaffakiyetler versin. Bu sadece bir kariyer mesleği değildir. Bir noktadan sonra işin manevi yanı işin kendine ait bir iddiası, işin kendine ait sorumluluğu sizde bizde yaşıyoruz ki ağırdır. Hepiniz bu fedakarlıklarla görevinizin başındasınız. Ben bu güne kadar bu noktada sizlerin gayretinden de iş becerisinden de samimiyetinden de razı oldum. Bu teşkilatın ve sizlerin bu memleketin tüm güvenlik problemlerini çözebilecek tüm risklerin altından kalkabilecek bir kabiliyette olduğuna inandığımı burada sizlerin de şehadetinde huzurunuzda bir kez daha ifade etmek istiyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Şehit arkadaşlarımıza Rabbim gani gani rahmet eylesin. Gazilerimize minnetlerimizi ve şükranlarımızı ifade ederken, özellikle bugün yine gaziliği münasebetiyle tedavi gören tüm arkadaşlarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah şifalar nasip etsin. Ve inşallah daha nice yıl dönümlerinde bu ülkeyi gururlandırmayı rabbim hepimize nasip etsin. Yine bu mesleğe şerefiyle onuruyla hizmet eden bu gün emekli olup üzerinizdeki üniformayı gördüğünde kendi görev yaptığı günlerdeki o sorumluluğu hatırlayan meslek mensubu bugün emekli olanlara da aileleri ile beraber şükranla ve minnetle yâd ediyoruz. Yine rahmete kavuşanlara da yine şükranlarımızı ve minnetlerimizi ifade ediyor her birini rahmetle anıyoruz. ” dedi.

“Özellikle çalışma arkadaşlarımıza her birinde büyük bir sorumlulukla büyük bir vazifeyle memlekete olan sadakatiyle bugün çalışan tüm arkadaşlarımıza da her birine selamlarımızı, muhabbetlerimizi, sevgilerimizi başarı dileklerimizi ve kendileri için dualarımızı iletirseniz ayrıca memnuniyet duyarız. Allah onları her türlü beladan ve musibetten saklasın inşallah. Duamızda budur. Ayrıca yine ailelerimize çalışma arkadaşlarımıza selamlarımızı iletiyoruz.” şeklinde sözlerine devam eden İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ayrıca “Bu gün arkadaşlarımız büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Ve Türkiye de gerek asayiş olsun gerek trafik kazaları olsun, gerekse uyuşturucu kaçakçılık, terörle mücadele, göç yönetimi ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele olsun kaçakçılık ve organize suçla mücadele olsun buna göre tarihi başarılar elde ettiğimiz bir zaman dilimi içerisindeyiz. Bunu hep birlikte el birliğiyle büyük bir emek harcayarak başardık. Ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade kapsayışı ve özellikle teşkilatımızın üzerindeki emeği aynı zamanda da teşkilatımıza yönelik ortaya koyduğu irade bizi çok daha güçlü bir kapasiteye doğru yönlendirmektedir. Onun için sizlerin huzurunda Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımızı ifade ediyoruz. ”ifadeleriyle sözlerine vurgu yaptı.

Sözlerine son vermeden önce “65 yaş üstü nezaket kuralları çerçevesinde vatandaşlarımız eve gitmeye ikna edilmeli. Öncelikle sunu söyleyeyim Personelimiz Allah razı olsun çok yüksek bir nezaket içerisinde. Aynı çizgiyi aynı hassasiyetle sürdürmemiz gerekiyor.” İfadelerini kullanan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu “Personelimiz hijyen kurallarını tam olarak uygulamalılar. Çok dikkat edilmeli. Polislerimizin maske takması bizim için önemlidir. Bu hem tedbir amaçlı önleyici ve öğretici olunmalı.” değerlendirmelerinde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Emniyet Genel Müdürümüz nezdinde tüm teşkilat mensuplarımızın 10 Nisan Polis Haftasını kutluyorum. Allah’a emanet olun.” ifadelerine yer verdi

Güncel konuların da ele alındığı toplantının sonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Emniyet teşkilatının her kademesindeki personelin özveriyle çalıştığını belirtip Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş başta olmak üzere tüm personele teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.