Seri katilden şaşırtan cümleler: Türkiye’nin kara kutusuyum

Seri katilden şaşırtan cümleler: Türkiye’nin kara kutusuyum
16 Eylül 2020 Çarşamba 13:17

Kayseri'de, kız kardeşinin dedikodusunu çıkardığını iddia ettiği Ş.M.’yi öldürmek suçundan tutuklu yargılanan ve akıl sağlığı raporu beklenen O.G.’nin, cezai ehliyetinin tam olduğu ortaya çıktı. Sanık avukatının akıl sağlığının raporunun çelişkili olduğuna dair rapor okuduğu sırada tutuklu sanık O.G., “Yüce divana sesleniyorum. Türkiye’nin kara kutusuyum” dedi.

Merkez Kocasinan ilçesi Uğurevler Mahallesi'nde oturan ve davranış bozukluğu tedavisi gören O.G., iddiaya göre geçen 10 Ocak'ta oğluyla arkadaşlık yapmasını istemeyen komşusu Z.Ü.'nün gece yarısı evine gidip, zile bastı. Paniğe kapılan kadının yardım istemesi üzerine elinde tüfekle gelen komşusu U.A., çıkan tartışmada Orhan Gökçek tarafından bıçaklanarak, öldürüldü. Gözaltına alınan O.G., polisteki sorgusunda 2014 yılında aynı mahallede bıçaklanarak öldürülen kahvehane sahibi H.E.'yi de kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Şüpheli O.G., ölen H.E.’yi, kendisine yan baktığı için öldürdüğü söyledi. Mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan O.G., 16 Şubat 2007 tarihinde Talas ilçesinde boğazından ve sırtından bıçaklanarak öldürülen Ş.M.'nin de katil zanlısı olduğunu itiraf etti. G., Ş.M.’yi kız kardeşi ile ilgili dedikodu çıkardığı gerekçesiyle öldürdüğünü ileri sürdü.

O.G.,  Ş.M.’yi öldürdüğü iddiasıyla ilgili 'kasten adam öldürme' suçundan, Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

CEZAİ EHLİYETİ TAM ÇIKTI

Mahkeme başkanı, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair beklenen raporunun geldiğini ve okunup dosyaya eklendiğini söyledi. Raporda, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu ifade edildi.

‘TÜRKİYE’NİN KARA KUTUSUYUM’

Sanık avukatının akıl sağlığı raporunun çelişkili olduğuna dair savunma yaptığı esnada sanık O.G., “Yüce divana sesleniyorum. Ben, Türkiye’nin kara kutusuyum” dedi.

Duruşma savcısı, sanığın ‘Kasten adam öldürme’ suçundan cezalandırılmasından istedi.

‘ADLİYEDE BANA KANEPE VERİN’

Suçlamaları kabul etmediğini ifade eden sanık O.G., “En fazla 4 bıçak darbesi almıştır. Gerisi ambulansta olmuştur. Beni harcamayın. Ben onları tanımıyorum. Adliyede bana kanepe verin. Bir odaya kilitleyin. Devletle iş birliği yapmak istiyorum. Türkiye’de herkes benim askerimdir. Maaş almadan askerlik yaptım” ifadelerini kullandı.

YETENEKLİ BİRİSİYİM’

Emniyette verdiği ifadeyi kabul etmediğini de ifade eden sanık, “Emniyet’te sinirden ‘ben yaptım’ diye cevap verdim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Orhan Gazi B.G. olarak tabur komutanıyım. Telefonum, MİT ve Genel Kurmay Başkanlığı’nda saklansın. Bana silah verin. Hasta falan değilim. Yüklü miktarda ilaç içtim, ben aklanmak istiyorum, gerçek katili polisler bulsun. 1,5 yıl ilaçlarımı içmedim, ifade verdiğim zaman akıl sağlığım yerinde değildi. Şahin Metiner ile hiç husumetim yoktu, babamın dayısının oğludur. Sadece bir 150 TL’lik telefon meselesi oldu, onu da halletmiştik. Rahmetli öldürüldüğünde ben evdeydim, işe gidince öğrendim. Ben kendimi dizginleyemiyorum, kendimi üsteğmen zannediyorum, halen de zannediyorum. O an da ilaçlarımı almadığım için coşuyordum, saçmalıyordum, polisler beni gaza getirdi, okumadan imzaladım. İki üç gündür iddianameyi okuyorum, zoruma gidiyor. Ben sadece tek bir kişiyi karnından bıçaklayıp öldürdüm. Başka suçları ben işlemedim" ifadelerini kullandı.

Haber: Samed Aydın SUN 

Foto: İHA


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.