Sahte engelli raporu çıkartan 40 kişi gözaltına alındı

Sahte engelli raporu çıkartan 40 kişi gözaltına alındı
21 Ağustos 2020 Cuma 21:23

Eskişehir merkezli olan ve 3 ilde eş zamanlı sürdürülen operasyonda sahte engelli raporu çıkardığı iddia edilen 40 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında kamu görevlilerinin de olduğu şüphelilerden 35'i ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

KOM ekipleri tarafından Eskişehir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 40 şüpheli, sahte heyet raporu düzenledikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Operasyonda, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğrattıkları tespit edilen 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

ARALARINDA KAMU GÖREVLİLERİ DE VAR

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirdiği operasyon, usulsüz engelli sağlık kurulu raporu alındığına yönelik ihbarlar üzerine başladı. Eskişehir'in yanında Erzincan ve Tekirdağ'da tespit edilen adreslere eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda anlaştıkları kişilerin emeklilik, ÖTV indirimi ve çalıştıkları iş yerlerinde pozisyon değişikliği gibi diğer ayrıcalıklardan faydalanmaları için sahte heyet raporları hazırlayan 4'ü kamu görevlisi toplam 40 şüpheli yakalandı.

Devleti zarara uğrattığı tespit edilen şüphelilerden 35'i ilk ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 5 şüpheli ise emniyetteki sorgularının sonrasında adliyeye sevk edildi.

ÇOK SAYIDA BELGEYE EL KONULDU

Bunun yanında 6 şüpheliye ait evlerde yapılan aramalarda, başka kişilerin isimleriyle düzenlenen heyet ve SGK raporlarını içeren çok sayıda belgeye el konuldu. 1 şüphelinin ise polis ekiplerince yakalama çalışmaları devam ediyor.İHA


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.