(ÖZEL)- FETÖ'nün sözde cezayir kadın sorumlusu hakim karşısında

(ÖZEL)- FETÖ'nün sözde cezayir kadın sorumlusu hakim karşısında
01 Eylül 2020 Salı 14:57

   FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün sözde Cezayir kadın sorumlusu olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan S.Y. isimli kadın hakim karşısına çıktı. Örgütle hiç bir bağlantısı olmadığını öne süren sanık S.Y., “Geçimimi sağlamak için söz konusu kurumlarda çalıştım. Beraatimi istiyorum” dedi. Tanık ifadelerinde, sanığın Türkiye’ye geldikten sonra da görevine sözde ‘ Afrika’ sorumlusu olarak devam ettiği iddia edildi.


   Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık S.Y. hazır bulundu. Örgütün gizli haberleşme programı ‘ByLock’ kullandığı, kapatılan Bank Asya’da hesabı olduğu, örgüte ait Antalya ve Denizli’de bazı kurumlarda çalıştığı ve örgütün sözde Cezayir kadın sorumlusu olduğu iddialarıyla hakkında dava açılan sanık S.Y. üzerine atılan suçlamaları reddederek, beraatımı istedi. Örgütle hiç bir bağlantısı olmadığını ve Cezayir kadın sorumlusu olmadığını da belirten sanık S.Y., “Geçimimi sağlamak işin çalıştım. Suçsuzum” dedi.


   Sanık S.Y.’nin S.Y.’nin de örgütün TSK askeri yapılanmasında mahrem imam olduğu ileri sürüldü.


  Sanık S.Y. Hakkında bir tanığın da, “ Örgütün Cezayir kadın sorumlusuydu. Türkiye’ye döndükten sonra da Afrika sorumlusu olarak İstanbul’da görevine devam etti” şeklinde ifade verdiği ortaya çıktı.
   Haber: Samed Aydın Sun


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.