'Hudut kartalları' kaçakçılara göz açtırmıyor, operasyonlar ve temizlik sürüyor

'Hudut kartalları' kaçakçılara göz açtırmıyor, operasyonlar ve temizlik sürüyor
24 Ağustos 2020 Pazartesi 14:39

Milli Savunma Bakanlığı 'Hudut Kartalları'nın keşif, gözetleme ve devriye faaliyetlerinin kesintisiz devam ettiğini açıkladı. Açıklamada 'Hudut Birliklerimiz tarafından icra edilen keşif, gözetleme ve devriye faaliyetleri sonucu son iki günde Van, Hakkâri ve Hatay hudut hatlarında; 45.828 paket sigara, 1265 g esrar ile 3000 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi' denildi. 

Pençe-Kaplan operasyonunda bugüne kadar 107 Teröristin etkisiz hale getirildiğine de dikkat çekilen açıklamada şu bilgiler verildi.

Irak kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kaplan Operasyonunda 5 terörist daha etkisiz hale getirilmiş, tespit edilen sığınak, barınak ve mağaralardaki yaşam malzemeleri imha edilmiştir.  Bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 107 olmuştur.

Pençe-Kaplan Operasyonu’nda Terör Örgütü PKK’ya Ait Silah ve Mühimmat ele geçirildi

Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen ve planlandığı gibi başarıyla devam eden Pençe-Kaplan Operasyonu’nda teröristlerin inlerine girmeye devam ediyoruz. Kahraman Mehmetçiklerimiz, tespit ettikleri yeni sığınak ve mağaralarda terör örgütü PKK’ya ait silah ve mühimmatlar ele geçirdi. Bulunan silah, mühimmat ve sığınaklar imha edildi.

Arama-tarama faaliyetleri sonucunda; 1 adet keskin nişancı tüfeği, 1 adet antitank mühimmatı, 15 adet havan mühimmatı, 1 çuval amonyum nitrat, 12 adet tüp, 1 bidon benzin, 1 adet termal şemsiye ele geçirildi.

Libya’da Darbeci Hafter’in Tuzakladığı Mayın ve EYP’leri Büyük Bir titizlikle imha etmeye devam ediyoruz

Darbeci Hafter ve milisleri tarafından tuzaklanan mayın ve EYP’ler ile patlamamış mühimmatların imhası sürüyor. Libya’da bulunan uzman personelimiz, fedakârca ve kahramanca çalışarak siviller için büyük risk oluşturan mayın ve EYP’leri temizliyor. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.