FETÖnün sözde Kocasinan eyaleti eğitim talebe sorumlusuna 10 yıl hapis

FETÖnün sözde Kocasinan eyaleti eğitim talebe sorumlusuna 10 yıl hapis
01 Eylül 2020 Salı 14:02

   FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün sözde ‘Kocasinan eyaletinde üst düzey eğitim talebe sorumlusu’ iddiasıyla tutuklu yargılanan S.A. (34), 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


   Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık S.A., hazır bulundu. Örgütün gizli haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu, ‘Ertuğrul’ ve ‘Selim’ kod adları kullandığı ve örgütün sözde Kocasinan eyaletinde üst düzey eğitim talebe  sorumlularından olduğu ve askeri öğrencileri yetiştirdiği iddiaları ile hakim karşısına çıkan sanık S.A., üzerine atılan suçlamaları reddederek, beraatını istedi.


   Askeri öğrencilerin yetiştirilmesi iddialarını reddeden sanık S.A., “Çocuklarla halı saha ve benzeri etkinlikler yapardık. Başka hiçbir amaçla bir araya gelmezdik. Suçsuzum. Beraatımı istiyorum” dedi.
   ‘ByLock’tan gelen, “İç savaş tehlikesi var. Asker ona hazırlanıyor. Bir şeyler olacak. Hocanın ne yapacağı belli olmaz. Her şey gitti gazete kaldı. Orası zirve. Namus.Hareketten korkup TSK’yı meşgul ediyor kendince, önemli olan kanlı mı kansız mı? Kanlı olsun. ‘Dizginliyor’ diyorlar. Yoksa çok önceden olacakmış. Ne  yapacaklar? Bekleyip, göreceğiz” şeklindeki örgütün hükümete karşı kalkışmada bulunabileceğine, bu yönde duyum, tahmin ve beklenti iddialarına ilişkin yazışmalar geçtiği iddialarını da reddeden sanık Süleyman A., ‘ByLock’ kullanmadığını, yazışmalarının kendisine ait olmadığını öne sürdü.
   Mahkeme heyeti, tutuklu sanık S.A.’yı, ‘Silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi.


   Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.