FETÖ'nün yeniden yapılanma davasında gerekçeli karar açıklandı!

FETÖ'nün yeniden yapılanma davasında gerekçeli karar açıklandı!
02 Kasım 2020 Pazartesi 21:09

Kayseri’nin günlerce konuştuğu operasyon sonrası hazırlanan ve ilk kez Star Haber Gazetesi’nin iddianamesine ulaştığı FETÖ’nün yeniden yapılanma davasında sanıklarına verilen ceza sonrası Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi 329 sayfadan oluşan gerekçeli kararını açıkladı.

Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde  koronavirüs tedbirleri ve sanık sayısının fazla olması nedeniyle Adliye Konferans Salonunda gerçekleştirilmişti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında tutuklu sanıklar, tutuklu bulundukları cezaevlerinden, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, tutuksuz sanıklardan bazıları ile sanık yakınları salonda hazır bulunmuştu.

Mahkeme başkanı tutuklu sanıklardan A.C.'nin 'Var mı baharlık? Olmaz olur mu, bütün haberler baharı gösteriyor' şeklinde ki tape kayıtlarını sorması  üzerine sanık A.C., "Kayseri'de o zamanlar kar vardı. Aynı zamanda af yasasını bekliyorduk. Ondan dolayı böyle bir söylemim oldu" cevabını vermişti.

Mahkeme, geçtiğimiz günlerde yapılan yargılama sonucu sanıkalrdan bazılarına çeşitli suçlardan ceza verirken, bazı sanıkların da beraatine hükmetmişti. Heyet, firari sanıkların dosyalarını ise tefrik etmişti.

Kararın ardından Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi 329 sayfadan oluşan gerekçeli kararını açıkladı. Mahkeme tarafından oy birliği alınan kararda, mütalaaya kısmen aykırı kısmen uygun karar verildiği belirtildi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.