Tarihi kütüphane bu ay açılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, restorasyonu yapılan ve Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülmesi için çalışmaları devam eden Kiçikapı’taki Meryem Ana Kilisesi’nde incelemeler yaptı. Çalışmaları takip eden Büyükkılıç, 15 Ocak’a kadar çalışmaları tamamlayacaklarını söyledi.

Tarihi kütüphane bu ay açılıyor
03 Ocak 2020 Cuma 15:03

Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde Şehir Kütüphanesi için çalışmalar son aşamaya geldi. Kütüphanede yer alacak olan kitapların sisteme girilerek raflardaki yerini alması için çalışmalar sürüyor.

Şehir Kütüphanesi’ni ziyaret ederek çalışmaları takip eden ve kitapları inceleyen Büyükkılıç, Kiçikapı’taki bu önemli tarihi eseri fonksiyonel bir hale getirip kütüphane olarak hizmete açacaklarını söyledi. Çok güzel bir eserin ortaya çıktığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür eden Büyükkılıç, “Kütüphanemizde 25 bin yazılı, e kütüphanede 15 bin ve engelliler için 3 bin olmak üzere 43 bin kitap bulunacak. Teknolojinin tüm imkanlarından faydalanılarak yapılan kütüphanemiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun. 15 Ocak’ta çalışmaları tamamlamayı düşünüyoruz. Böyle bir eseri şehrimize kazandırmanın huzurunu yaşıyoruz” dedi.

"Örnek ve önder olmanızı istiyoruz”

Diğer yandan Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, eğitime verdiği önemin göstergelerinden birisi olan okul ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Büyükkılıç, Hacı Hakkı-Sadıka İlgü Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti ve öğrencilerden beklentilerini dile getirdi.

Başkan  Büyükkılıç, okul ziyaretleriyle öğrenci ve öğretmenlerin taleplerini dinlemeye ve bu talepleri yerine getirerek daha iyi bir eğitim alt yapısı oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapmaya Esenyurt Mahallesi’ndeki Hacı Hakkı-Sadıka İlgü Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaretiyle devam etti. Başkan Büyükkılıç’a ziyaretinde Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya da eşlik etti.

Ziyaretinde sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya gelen Başkan Memduh Büyükkılıç, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler donanımlı, eğitimli, değerlerine bağlı bir şekilde yetişirseniz; siz kazanırsınız, aileniz kazanır, biz kazanırız ve ülkemiz kazanır. Bulunduğunuz yerin kıymetini bileceksiniz ve bulunduğunuz yerin sıradan öğrencisi olmamak için gayret edeceksiniz. Herkes kendisini geliştirecek ve ülkemiz kazanacak. Türk milletinin her alanda başarısına ve desteğine tüm insanlığın ihtiyacı var” diye konuştu. Öğrencilerde örnek ve önder olmalarını beklediklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Dünyaya hükmedecek nitelikte yetişmenizi istiyoruz. Bunun için daha fazla fedakarlık yapmamız gerekiyor” dedi ve sınıfları ziyaret etti,  okul öğretmenleriyle bir toplantı yaparak taleplerini dinledi.

(Haber: Ramazan Karakuş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.