Su faturaları, villa arsaları ve ihale teklifleri gündeme geldi, Büyükkılıç net konuştu: ‘Müfettişin raporu neyse uygularım’

Su faturaları, villa arsaları ve ihale teklifleri gündeme geldi, Büyükkılıç net konuştu: ‘Müfettişin raporu neyse uygularım’
10 Ağustos 2020 Pazartesi 16:36

Kızılırmak’ta 4 kişinin boğulmasını  Halit Demir gündeme getirirken, Büyükkılıç ‘Bu acıların tekrarlanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız’ dedi. Pandemi nedeniyle yuvarlama yazılan su faturalarında düzeltme yapıldığına da dikkat çeken  Büyükkılıç, Erkilet Havalimanı yeni terminal binasının ihalesi için 10 Eylül gününün  alındığını müjdeledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi  başkan Memduh Büyükkılıç başkanlığında toplandı ve gündeminde bulunan asıl 37 maddeyi görüşerek karara bağladı.

Meclis gündeminden  önce söz alan  İYİ Parti Grup başkan vekili Kazım Yücel, gündemden düşmeyen  abartılı su faturaları, 221 villa arsası, toplu ve proje bazındaki satışlarda değer tespiti konuları ile ilgili hem açıklama yaptı hem de eleştiri de bulundu. Bunun üzerine başkan Büyükkılıç şunları söyledi.

“Kamuoyunu gereksiz meşgul eden  villa arsaları  ihalesi  yasalara uygun yapıldı. O gün doğru olan ihale şartları, bugün ekonomideki daralma nedeniyle  yanlış anlaşılmaya neden oldu. Eğer o zaman yanlış anlaşılmaya neden olacak bir durum olsa tüm yetkilerimi kullanırdım. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bugün İçişlerinden bir müfettiş burada dosyaları inceliyor.  Müfettişin hatırı olmaz. Maaşını biz vermiyoruz.  Herkesin vicdanı rahat olsun. Ancak burada etik olmayan, içinde  belediyeden ya da yan kuruluşlarından insanların olması. Bunun için kendilerini ve bizleri temizlemeleri için iade etmelerini istedim. Alanlar iade ettiler. Şükürler olsun veremeyeceğimiz bir hesap yok.  Kamuoyunun kimse kafasını bulandırmasın.  Müfettişin raporu doğrultusunda gereğini yapacağız. Bundan sonra toplu satışlarla ilgili, proje bazında  değerlendirme yapar, kamuoyunun kafasını karıştırmaz, kamunun hakkını koruruz. ‘

Daha sonra bu konuda söz alan İmar ve Bayındırlık komisyonu başkanı Bekir Yıldız, değer  tespiti konusunda yönetmelikte tam bir açıklık olmadığını, yeni yönetmeliğinde halen çıkmadığını  açıkladı. Yıldız, kamunun zarara uğratılmaması için meclis gündeminde bulunan üç maddenin komisyona çekilmesini istedi ve bu kabul edildi.

Kimsenin sokağa çıkamadığı pandemi döneminde su faturalarının  okunması yerine ortalama yazılmasını kendisinin istediğini belirten Büyükkılıç ‘Ama  çeşitli nedenlerle su tüketimi  fazlalaştı.  Faturalarda yanlışlık varsa düzeltiyor ve düzeltiriz. Ben her yapıcı yaklaşımda bulunan herkese teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Başkan Memduh Büyükkılıç,  Özvatan Belediye başkanı Halit Demir’in Kızılırmak’ta son bir ayda meydana gelen 4 boğulma olayı üzerine ‘Bu tip olayların tekrarlanmaması için üzerimize düşen ne varsa yaparız. Yeter ki bu acılar yaşanmasın’ dedi ve bu konuda çalışma yapacaklarını kaydetti.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.