Panlı Barajı'nda çalışmalar devam ediyor

Panlı Barajı'nda çalışmalar devam ediyor
23 Temmuz 2021 Cuma 12:16

DSİ Kayseri iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kayseri ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Kayseri Pınarbaşı Panlı Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Çalışmaları devam eden Kayseri Pınarbaşı Panlı Barajı’nın tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 6 bin 350 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını’ söyledi.

‘Baraj gövde kazıları, dipsavak, cebri boru, enjeksiyon, dolusavak ve yol imalatlarının tamamlandığını’ ifade eden Genel Müdür Yıldız, ‘Barajda gövde dolgu imalatlarına devam edilmekte olup, vana odası ve mekanik imalatlar yapılacaktır. Temelden yüksekliği 33,00 metre ve su depolama kapasitesi 8,60 milyon m3 olan Kayseri Pınarbaşı Panlı Barajı’nın tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 4 milyon 565 bin 72 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. ’dedi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.