Kocasinan’da okuma-yazma bilmeyen kalmayacak

Belediye’nin açtığı okuma-yazma kurslarına katılan 252 kadın okuma-yazma öğrendi.

Kocasinan’da okuma-yazma bilmeyen kalmayacak
02 Ocak 2020 Perşembe 12:50

Kocasinan Belediyesi olarak vatandaşlara kültür, sosyal, sanat ve eğitim alanında her türlü desteği verdiklerini belirten Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, “Öğrenmenin yaşının olmadığının en güzel örneğini gösteren başımızın tacı büyüklerimizi tebrik ediyorum. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi tarafından geçtiğimiz yıl Okuma Yazma Seferberliği başlatılmıştı. Bizler de bu kapsamda ilk uygulamayı başlatarak, okuma yazma öğrenenlere sertifika töreni düzenlemiştik.. Kurslarımız sayesinde inşallah bölgemizde okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak. Bizler, vatandaşlarımıza hizmet için varız ve elimizden geldiğince en iyi hizmetleri sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Eğitmen Tuba Zorluer ise, “Bütün yaş gruplarının içerisinde bulunduğu kurslarımıza büyüklerimiz büyük bir mutlulukla geliyor ve okuma yazma öğrendikten sonra günlük hayatlarında hiç bir zorluk çekmiyorlar.” dedi.

Kursiyerlerden 58 yaşındaki Fatma Koçer de, kursa gelerek okuma yazma öğrendiğini belirterek, “Çocukluk hayalimdi. Hayalimi gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyum. Eşim ve torunlarım benim durumuma çok seviniyorlar. Allah razı olsun bize böyle imkan tanıyan Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

(Haber: Fatma AYDEMİR)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.