Kocasinan Belediyesi’nden sokak hayvanları için seferberlik

Soğuk kış günlerinde doğadaki canlılar için seferber olan Kocasinan Belediyesi, hayvanların su ve mama ihtiyacını karşılamak için vardiyalı olarak çalışıyor.

Kocasinan Belediyesi’nden sokak hayvanları için seferberlik
21 Ocak 2020 Salı 14:11


Sosyal belediyecilikle belediyenin şefkat yüzünü her alanda yansıttıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Peygamber Efendimiz, ‘Derdini anlatmaktan aciz olan hayvanlara karşı Allah’tan korkunuz’ buyurmuştur. Bu sebepledir ki, eşref-i mahluk olan bütün canlılara yönelik sorumluluklarımızın olduğunun bilincindeyiz. Kocasinan Belediyesi olarak bizler de ilçenin muhtelif yerlerine besleme noktaları yerleştirerek, sokak hayvanları ile doğadaki diğer canlıların su ve mama ihtiyacını karşılıyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları ve diğer canlılar için ilçenin muhtelif yerlerine düzenli aralıklarla yem bırakıyor. Bu doğrultuda yaptığımız hizmetlerle tüm canlıların Kocasinan’da değerli olduğunu gösteriyoruz. Vatandaşların memnuniyetini kazanan ve diğer kurumlara da örnek olan hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Bu vesile ile şehrimizin güzelliklerine hep birlikte sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yemleme çalışması yaptıkları sırada gelen bir ihbarı da değerlendirerek, yaralı haldeki köpeği Küçük Dostlar Ambulansı ile kliniğe ulaştırarak tedavi edilmesini sağladı. Bu doğrultuda Kocasinan sakinlerinin, hasta ve yaralı halde bulunan sokak hayvanlarına rastlamaları durumunda Kocasinan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Çözüm Merkezi'ne ulaşmaları veya 222 70 00 numaralı telefon hattını aramalarının yeterli olacağı bildirildi.
(Haber:Sünbül ALTUNBAŞ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.