Diş hekimlerine koruyucu ekipman, işyerlerine dezenfekte ve vatandaşa sahte dişçi uyarısı

Diş hekimlerine koruyucu ekipman, işyerlerine dezenfekte ve vatandaşa sahte dişçi uyarısı
05 Haziran 2020 Cuma 08:07

Kayseri (Kırşehir, Nevşehir, Niğde)Dişhekimleri Odası Başkanı Dişhekimi Emrullah Maraş, diş hekimlerine  kişisel koruyucu ekipman ve maskeden sonra işyerlerini dezenfekte ettirdiklerini açıkladı, bu konuda şu açıklamayı yaptı.

Covid-19 sürecinde ikinci aşamaya geçmiş bulunuyoruz. Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerinde de gerek halkımızın, gerekse hekimlerimizin sağlığını korumak amacıyla birinci aşamada hekimlerimize kişisel koruyucu ekipmanlarını birinci elden temin etmiştik. Dişhekimlerimize gerek N-95 maske gerekse tulumlarını USHAŞ tan temin etmiştik.

İkinci aşamada muayenehanelerimizin sterilizasyonu konusunda meslektaşlarımıza ne şekilde çalışacakları konusunda tedavi protokolü yayınladık. Covid-19 konusunda ise bütün serbest Dişhekimliği Kliniklerinin ilaçlama ve dezenfeksiyonu Kayseri Büyükşehir Belediyemiz tarafından bu gün yapılmıştır. Yarında ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri devam edip (5 Haziran Cuma günü) tamamlanacaktır. Büyükşehir Belediyemize bu vesile ile şükranlarımızı sunuyoruz.'

COVİT-19 (CORONA) DAN KORUNMANIN BİR YOLUDA SAHTE DİŞÇİLERDEN UZAK DURMAKTIR

Kayseri (Kırşehir, Nevşehir, Niğde ) Dişhekimleri Odamıza son dönemlerde çokça şikâyetler gelmektedir. Vatandaşlarımız ehil olmayan kişilere Diş Tedavisi ve Protez yaptırmaktadırlar. Pandemi sırasında nitelikli ve sağlıklı tedavi almaya çalışan hastalarımızı özellikle sahte dişçi konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Halkımız ağız ve diş tedavisi için başvurduğu tedavi biriminde diplomalı, Sağlık Müdürlüğü’nden ruhsatlı olmasına hassasiyetle dikkat etsinler. Kendilerini tedavi edecek kişinin o tedavi ünitesinde asılı olan diplomadaki kişi olup olmadığına baksınlar. Şüpheye düştükleri anda sorgulamaktan çekinmesinler. Vatandaşların, diş tedavi hizmet birimi görünümünde çalışan ünitede, diş hekiminin diploması ve çalışma ruhsatı olmazsa hiçbir hizmet almadan bulundukları yerden çıkmaları gerekmektedir. Aksi halde hekimlik eğitimi almamış bir kişinin müdahalesine maruz kalacakları gibi korona virüse yakalanma riskini de taşıyacaklardır. Sahte dişçilere gitmeyin. Diploması olmadan, çalışma izni olmadan 'ben diş tedavisi yapabilirim' diyenlere itibar etmeyin. Derhal Diş Hekimleri Odası’na, Sağlık Müdürlüğü’ne, CİMER'e şikâyet ediniz. Korona virüsle mücadelede bu uyarılarımız oldukça önem arz etmektedir. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.