Develi'de protokol ve belediye birimleri toplandı

Tüm dünyayı sarsan corona virüsüne karşı tedbirler kapsamında ilçe protokolü, Develi Kaymakamı Murat Duru’nun riyasetinde kaymakamlık toplantı salonunda bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Benzer toplantı belediye birim müdürleri ilede gerçekleştirildi.

Develi'de protokol ve belediye birimleri toplandı
24 Mart 2020 Salı 16:01

Tüm dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği korona virüsüne karşı önlemler kapsamında devletimiz tarafından kronik rahatsızlığı olan ve 60 yaşının üstündeki vatandaşlarımız için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu süreçte yaşlı hemşerilerimizin mağdur olmaması için Develi Belediyesi zabıta ekipleri resmi kurumlarda acil işi olan hemşerilerimizi gerekli önlemleri alarak evlerinden resmi kurumlara ve sonrasında yeniden evlerine bırakarak zarar görmelerini engellemek adına çalışma başlattı. Zabıta ekipleri ayrıca yaşlılarımızın acil ihtiyaçlarını da karşılayarak onların evde kalmaları için çalışmalarını da titizlikle sürdürüyor.

 

İLÇE PROTOKOLÜNDEN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Tüm dünyayı sarsan corona virüsüne karşı tedbirler kapsamında ilçe protokolü, Develi Kaymakamı Murat Duru’nun riyasetinde kaymakamlık toplantı salonunda bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

Özellikle 21.03.2020 günü saat 24:00’dan itibaren sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan hemşerilerimizin mağduriyetlerini gidermek adına Vefa Sosyal Destek Grubunun çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kaymakam Duru “Tüm dünyamızın mücadele ettiği bu virüsün en hızlı şekilde atlatılabilmesi için bütün uzmanların hem fikir olduğu şey evlerde kalınmasıdır. Dolayısıyla özellikle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan hemşerilerimize ve dışarıda acil işi olmayan hemşerilerimize evlerinde kalmalarını istirham ediyorum” vurgusunda bulundu.

CABBAR BAŞKANDAN BİRİM MÜDÜRLERİYLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, birim müdürleriyle toplantı salonunda bir araya gelerek korona virüs salgınına karşı belediyenin uygulayacağı hizmetler hakkında istişarelerde bulundu.

Dezenfekte çalışmaları başta olmak üzere, sokağa çıkma yasağı getirilen 60 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan Develililere yardımcı olma, fiyat denetimleri ve bu kapsamda Develi Belediyesinin üzerine düşebilecek sorumluluklar hakkında bilgilendirmede bulunana Cabbar Başkan “Develi Belediyesi olarak devletimizin aldığı kararların ilçemizde uygulanması ve hemşerilerimizin de mağduriyetlerini giderebilmek adına görevli ekiplerimiz her daim teyakkuzda olacaklar. Bu süreçte hemşerilerimize düşen en büyük görev de evlerinde kalmalarıdır. Süreci hayırlı bir şekilde atlatabilmek için sağlık bakanlığımızın çağrılarına kulak verip harfiyen uymaya özen göstermelerini önemle hemşerilerimden rica ediyorum” açıklamalarında bulundu. 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.