ÇEVRECİ BELEDİYE KOCASİNAN’DAN TÜRKİYE’DE İLK İKİLİ TOPLAMA SİSTEMLİ ARAÇ

ÇEVRECİ BELEDİYE KOCASİNAN’DAN TÜRKİYE’DE İLK İKİLİ TOPLAMA SİSTEMLİ ARAÇ
22 Mayıs 2020 Cuma 12:22

Kocasinan Belediyesi, kaynağından ayrıştırılmış ambalaj atıkları ile evsel atıkları aynı anda toplama özelliğine sahip ve Türkiye’de ilk olan ikili toplama sistemli aracı filosuna ekledi. Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüme katkı sağlaması amaçlanan aracın tanıtımını, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yaptı. Türkiye’de ilk defa Kocasinan’da vatandaşlara hizmet edeceğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Rutin belediyecilik faaliyetlerine kattığımız farklı çalışmalar, Türkiye’deki birçok belediye tarafından takıp edilmekte ve örnek alınmaktadır. Bu şehrimiz adına gurur vericidir.” dedi.

Oymaağaç Mahallesi’ndeki belediye atölyesinde aracın tanıtımını yapan Başkan Çolakbayrakdar, daha temiz ve daha çevreci bir Kocasinan için çalıştıklarına işaret ederek; “Kocasinan Belediyesi’nin hizmet filosuna yeni araçlarımızı dahil ettik. Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüme katkı sağlayacak olan yeni araç, Türkiye’deki diğer araçlardan farklı olarak kaynağından ayrıştırılmış ambalaj atıklarını yerinde toplayan ikili toplama sistemine sahiptir. Türkiye’de ilk defa; Kayseri ve Kocasinan’ın yollarında hemşehrilerimize hizmet edecek olan araca, benzeri araçları daha fazlaca hem Kocasinan’da hem de Türkiye’nin illerinde görmeye başlayacaksınız. Bu aracın özelliği, kaynağından ayrılmış olan geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı toplanabilmesine olanak sağlamasıdır. Birden fazla haznesiyle ürünler ayrıştırılmış vaziyette toplanacak. Ayrıca bu araçta farklı olarak pil atıklarını kaynağından ayrıştırılmış olarak toplayacağız. Diğer bir yandan ise evsel yağ atıklarını bu araçla ayrı bir şekilde toplayarak, çevrenin korunmasına katkı sağlayacağız. Daha önce evlerde topladığımız geri dönüşüm ürünlerini çöplerden ayrıştırıp, topluyorduk. Ama Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın muhterem eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ne tam destek veriyoruz. Proje kapsamında kaynağından da ambalaj atıklarının ayrıştırılmış olarak toplanması ve bu şekilde çevreyi koruyarak ekonomiye daha fazla katkı sağlanması son derece önemli ve değerlidir.” ifadelerini kullandı.

Rutin belediyecilik faaliyetlerine farklılık katabilmenin gayreti ve çabası içerisinde olduklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Yaptığımız birçok çalışmamız, hem şehrimizde hem de ülkemizde birçok belediye tarafından bu farklılıklar takıp edilmekte ve örnek alınmaktadır. Bu şehrimiz adına gurur verici bir çalışmadır. Bu çalışmamızda bunun göstergesidir. İnşallah sıfır atığı tamamen ayrıştırılmış olarak toplayan bir belediye olmanın müjdesini de yakın zamanda vermiş olacağız. Hizmetimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bütün gayretimiz, daha yaşanabilir ve daha temiz bir Kayseri ve Kocasinan içindir. Bu süreçte özverili çalışan bütün belediyelerdeki temizlik çalışanlarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Öte yandan Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüme katkı sağlayacak olan son teknolojik donanıma sahip araç, ikili toplama sistemi ve fonksiyonel özellikleriyle dikkat çekiyor. ‘Güzel bir gelecek geri dönüşümle gelecek’ mesajıyla ve farklı tasarımıyla göz dolduran araç, zamandan ve maliyetten de tasarruf sağlayacak. Özellikle kaynağından ayrıştırılmış olan evsel yağ atıkları, pil atıkları ve ambalaj atıkları olmak üzere geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı donatılarıyla toplama imkanı sunan araç ile dönüştürülebilir atıkların geri kazanımı, doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Kocasinan Belediyesi, ayrıca daha temiz Kocasinan için 2014 yılında hizmete sunduğu ve Türkiye’deki diğer araçlardan farklı donatılarıyla 4 mevsim kullanılabilir nilfisk markalı temizlik aracı filosuyla da dikkat çekiyor.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.