Büyükşehir’den asfalt, seyyar satıcı denetimi, Melikgazi’den yeni projeler, Kocasinan’dan müjde

Büyükşehir’den asfalt, seyyar satıcı denetimi, Melikgazi’den yeni projeler, Kocasinan’dan müjde
22 Haziran 2020 Pazartesi 08:12

BÜYÜKŞEHİR 12 BÖLGEDE 25 BİN TON ASFALT SERDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Covid-19 pandemi sürecinde de asfalt çalışmalarına devam ederek, 12 farklı bölgede 25 bin ton asfalt serdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında etkili olan salgın sürecinde çalışmalarına devam etti zaman zaman uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarını da fırsata çevirerek çalışmalarını sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu süre zarfında birçok noktada asfalt çalışması yaptı. Meydan başta olmak üzere Osman Kavuncu Bulvarı’na çift yönlü, İstasyon Caddesi, Seyid Burhaneddin, Park ve İnönü Bulvarı, Asri Mezarlık önü, Mobilya Kent KumsMall AVM önü ve Kayseri OSB fuar alanına asfalt serildi. Ayrıca Gesi ve DSİ kavşağına da asfalt serilerek düzenleme çalışması yapıldı.

Toplamda 12 ayrı noktada asfalt çalışması yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalar için aşınma asfaltı ve taş mastik olmak üzere 25 bin ton asfalt sererek yolları daha modern ve konforlu hale getirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da özellikle sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında tüm çalışmaları yerinde takip etti.

ZABITA’DAN SEYYARA GEÇİT YOK

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın koordinasyonluğunda gerçekleşen denetimlerde haksız rekabete neden olan seyyar satıcılara göz açtırılmıyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin koordinasyonluğunda gerçekleştirilen denetimlere Melikgazi Belediyesi ve Kocasinan Belediyesi Zabıta ekipleri ile vergi denetim memuru ve polis ekipleri de eşlik etti. Zabıta ekipleri market ve pazar yeri yakınlarına kurularak haksız rekabete yol açan, halk sağlığını tehdit eden ve yayaların kaldırımları kullanmalarını engelleyen seyyar satıcılara yönelik denetimleri sıklıklaştırdı. Yapılan denetimlerde vergi kaydı bulunmayan motorlu ve motorsuz satıcılar bulundukları yerden kaldırıldı. Yapılan denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Kayacık vatandaşların sağlığını tehdit eden ve haksız kazanç elde eden seyyar satıcılara müsaade etmeyeceklerini belirtti.

ÜNİVERSİTE VE HULUSİ AKAR BULVARINA “YENİ BAĞLANTI YOLU”

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Köşk Mahallesi Gazanfer Bilge Caddesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan yeni çalışmayla Hulusi Akar Bulvarı’ndan Erciyes Üniversitesi’ne bağlantı sağlanmış olacak.

Bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Köşk Mahallemizde Şehit Furkan Doğan Yurdu ve Cavit Yurttaş Cami çevresinde geniş çaplı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Hulusi Akar Bulvarı’nı Erciyes Üniversitesi yoluna bağlayan Gazanfer Bilge Caddesinde asfaltlama ve parke bordür çalışmamıza başladık.  İmara uygun bir şekilde yol ve kaldırım yapmış olduk. Buraya yeni bir peyzaj ve otopark düzenlemesi yaptık. Çalışmalar bittikten sonra bu iki güzergah üzerindeki yoğunluğu azaltmayı hedefliyoruz.  Bu bölgedeki eksikleri de en kısa zamanda tamamlayarak vatandaşlarımıza daha konforlu hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu çalışma ile hem Hulusi Akar Bulvarı’na hem de üniversiteye bağlantı sağlanmış oldu. Emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Cadde üzerinde bulunan bir camiyi de hayırsever ile birlikte yaptıklarını hatırlatan Başkan Dr. Palancıoğlu,  “Buradaki Cavit Yurttaş Cami’mizi de hayırseverimizle birlikte yapıyoruz. Kaba inşaatını, peyzajını, çevre düzenlemesini, ağaçlandırmasını, sert zemin çalışmasını belediyemiz yaparak camiyi kısa sürede tamamladık. En kısa sürede açılışını yapacağız. Rabbim hayırlı ibadetler yapmayı nasip etsin.” diye konuştu.

BAŞKAN PALANCIOĞLU, MELİKGAZİ’DE YAPILAN VE YAPILACAK PROJELERİ ANLATTI

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu’nu ziyaret ederek Melikgazi’de yapılan ve yapılacak  yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Görsel sunum eşliğinde gerçekleştirilen toplantıya Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da katıldı. Başkan Dr. Palancıoğlu ilçede yapılan ve yapımı devam eden çalışmalarla ilgili Mehmet Özehaseki’ye brifing verdi.

Görseller ve slaytlar eşliğinde bir sunum gerçekleştiren Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye Melikgazi’mizde yaptığımız işlerin ve hayata geçireceğimiz projelerimizin sunumunu yaptık. Yapılacak projelerimiz üzerine istişarelerde bulunduk. Kayseri’nin ve Melikgazi’nin geleceğini konuştuk. Özellikle Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bizlere her zaman önderlik yapıyor. Önümüzü açıyor, destek oluyor.  Kayseri’de Melikgazi’de yaptığımız projeler birçok ilde olmayan nadide güzel projeler. Rabbim bunları yapıp tamamlamayı nasip etsin. Çok güzel hizmetler vatandaşlarımızı bekliyor. Mesai arkadaşlarımla beraber gece gündüz çalışıyoruz. Üzerimizde düşeni görevleri hakkıyla yapmaya çalışıyoruz. Allah bu birlikteliğimizi bozdurmasın. Güzel işleri yapmayı hepimize nasip etsin. Melikgazi Belediyemizin çok güzel detaylı projeleri var. Sosyal tesisler, yollar, parklar, okullar, camiler, sağlık tesisleri, kentsel dönüşüm projeleri gibi yüzlerce proje var. Bir uyum içinde hep beraber çalışıyoruz.” dedi.

Melikgazi’ye yapılan işler ve yapımı devam eden hizmetler için Başkan Dr. Palancıoğlu ve ekibine teşekkür eden AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “ Melikgazi ilçemizdeki yatırımları ve yapılacak olan projeleri istişare ettik. İlçelerimiz bizlerin gözbebeği. Belediye başkanlarımızda dertlenerek Kayseri’nin huzuru ve refahı için durmadan çalışıyor üretiyorlar. Hiç kuşku yok ki, AK belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri de Kayseri’mizde sergileniyor. Derdimiz, ortak akıl ve istişare ile Melikgazi’de kardeşlerimize, hemşehrilerimize daha güzel hizmet sunabilmek. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN UĞUREVLER’E ÇİFTE MÜJDE

Kocasinan Belediyesi tarafından yürütülen Uğurevler Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında sona yaklaşılıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümle mahallenin ihtiyacı olan Aile Sağlık Merkezi kazandıracaklarını ve Şehit Üsteğmen Ümit Bekem İlkokulu’nu yeniden inşa ederek, daha modern bir okul yapacaklarının müjdesini verdi.

Kentsel dönüşümle her mahallenin ihtiyacına göre hizmetler ürettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, Uğurevler Mahallesi’nde müjde üstüne müjde verdi. Mahallede dönüşüm çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdüğünü vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hızlı bir şekilde devam eden Uğurevler Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmamızı en kısa zamanda tamamlayarak, konutları hak sahiplerine teslim edeceğiz. Dönüşümle birlikte buraya Aile sağlık Merkezi kazandırıyoruz. Mahallemizdeki dönüşüm diğer bölgelerle beraber etap etap devam ediyor. Ayrıca mahallemizde fiziki şartları yeterli olmayan Şehit Üsteğmen Ümit Bekem İlkokulu’nun yeniden inşa ederek, modern bir okul yapacağız. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde ihalesi gerçekleştirilerek, yeni bir okulun inşaatı yapılmaya başlayacak. Dönüşüm çalışmalarını etap etap sürdürerek, bölgenin ihtiyacı olan diğer donatıları da yapacağız. Hemşehrilerimin daha mutlu ve daha huzurlu bir şekilde yaşaması için çağımızın gereklerine uygun modern yapılar inşa ediyoruz.”

Başkan Çolakbayrakdar, “Projemiz tamamlandığında yeni konutları ve Kocasinan’a yakışır yeni çehresi ile Uğurevler çok daha güzel olacak” diyerek sözlerini noktaladı. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.