Büyükşehir ve Kocasinan'dan yeşil atağı

Büyükşehir ve Kocasinan'dan yeşil atağı
03 Mayıs 2020 Pazar 18:46

KAYSERİ’DE BAHAR GÜZELLİĞİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle sonbaharda diktiği çiçekler Kayseri’yi çiçek bahçesine dönüştürdü. Başta menekşe ve lalelerin açmasıyla orta refüj, kavşak ve parklar muhteşem bir güzelliğe büründü.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin parklar, başta Cumhuriyet Meydanı olmak üzere kavşaklar ve orta refüjlere diktiği çiçeklerin açmasıyla dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün sebebiyet verdiği karamsarlığı silen görüntüler ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi tarafından kış mevsimi başında dikilen on binlerce lale çiçek açtı.

Farklı renklerdeki laleler ile menekşeler başta olmak üzere açan çiçekler Kayseri’yi çiçek bahçesine dönüştürdü. Cumhuriyet Meydanı, kavşaklar ve orta refüjler ile koronavirüs tedbirleri nedeniyle kapalı olan parklar muhteşem bir güzelliğe kavuştu.Büyükşehir

KOCASİNAN, YEŞİL HAMLE İLE GELECEĞE NEFES OLUYOR

İlçe belediyeler ölçeğinde Türkiye’nin en kapsamlı fidanlığını bünyesinde bulunduran Kocasinan Belediyesi, daha yeşil bir Kocasinan çalışmaları kapsamında ağaçlandırma seferberliğine tüm hızıyla devam ediyor. Gelecek nesillere daha yeşil bir Kocasinan bırakmayı hedeflediklerini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, gelecek için yapılacak en önemli yatırımlardan birinin ağaç dikmek olduğunu söyledi.

Uzun ömürlü olması ve nesilden nesile sağlıklı bir şekilde ulaşması için Kayseri iklimine uygun ağaçlar diktiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Daha yeşil Kocasinan için farklı mahallelerimizde ağaç dikme seferberliğimiz devam ediyor. Özellikle çevreye yaptığımız yatırımlar çocuklarımız ve geleceğimiz içindir.” diye konuştu.

“Kocasinan Belediyesi olarak çevreyi güzelleştirmek adına yapılması gereken ne varsa biz yoğun bir şekilde gayret ediyoruz.” diyen Başkan Çolakbayrakdar, “Biliyoruz ki; çevreyi seven insanı da sever. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada bölgemizde daha yeşil, daha büyük alanlar oluşturacağız. Daha yeşil Kocasinan demek, daha yeşil Kayseri, daha yeşil Türkiye demektir. Bunun için de çalışmalarımızı hızlıca yürütüyoruz. Bütün gayretimiz, daha yaşanabilir ve yemyeşil Kayseri’yi inşa etmektir. Bu vesileyle dikilen ve dikilecek olan ağaçların şehrimize ve çevremize güzellikler getirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.