Büyükkılıç otobüse bindi, yolculara çağrıda bulundu

Büyükkılıç otobüse bindi, yolculara çağrıda bulundu
06 Ağustos 2020 Perşembe 13:18

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kent merkezinde esnaf ve vatandaşlara pandemi süreciyle ilgili “Hassasiyet” çağrısı yaptığı sırada, Cumhuriyet Meydanı’ndan geçen bir otobüse binerek, bir süre seyahat etti. Başkan Büyükkılıç, toplu ulaşımı kullanan vatandaşlarla maske, mesafe ve temizlik kurallarını hatırlattı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge kapsamında kent merkezindeki önlemleri yerinde gören Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yoğun bir şekilde kullanılan toplu taşıma araçlarında da uygulamaları yerinde gördü.

Başkan Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı’ndan geçen bir otobüse binerek, vatandaşlara Maske, Mesafe ve Temizlik kuralları konusunda uyarılarda bulundu.

Sadece Türkiye’de değil dünyanın her tarafında toplu taşımanın yoğun bir şekilde kullanıldığını ve özellikle pik zamanlarda yapılan seyahatlerde yoğunluğun görüldüğünü kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Büyükşehir Belediyesi olarak raylı sistem araçları ile otobüsleri sık sık dezenfekte ediyoruz. Şoför ve vatman arkadaşları pandemi süreci ile ilgili eğitimlerden geçiriyoruz. Bakanlığın genelge ile belirlediği şartlara göre toplu ulaşım hizmeti veriyoruz. Bizim aldığımız tedbirlere ilave olarak vatandaşlarımızın da hem kendi hem de çevresindekilerin sağlığı açısından azami hassasiyet göstermesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç’ın kendileriyle yakından ilgilenmesine ve bir doktor olarak çağrıda bulunmasına sevindiklerini belirten yolcular ise, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Hepimiz dayanışma içerisinde duyarlı hareket etmek zorundayız” görüşünde birleştiler.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.