Ayçiçek üretiminde Kayseri, Türkiye birincisi

Ayçiçek üretiminde Kayseri, Türkiye birincisi
10 Ağustos 2020 Pazartesi 12:55

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Yeşilhisar İlçesi Hacıbektaş ve Musahacılı Mahallelerinde ay çekirdeği ekimi yapılan tarlalarda Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Funda Kılıç, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Mehmet Demirbaş,  İlçe Müdürü Salih Bektaş ve Yeşilhisar Ziraat Odası Başkanı Hamza İkiz ile incelemelerde bulunarak, ay çekirdeği ile ilgili İlçe Müdürlüğü teknik elemanlarından ve üreticimizden konu ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

İl Müdürü Mustafa Şahin “Kayseri’nin Türkiye’deki yeri çok önemli çünkü; çerezlik ay çekirdeği üretiminde Kayseri Türkiye de birinci sıradadır. Üretimine baktığımız zaman Türkiye ortalaması 190- 191 kg civarındayken Kayseri %5 daha fazla verim alarak 200 kg üzerine çıktı. Bu anlamda bu bölgede ay çekirdeği önemli bir ürün haline gelmiştir. İl Müdürümüz Mustafa ŞAHİN ay çekirdeği üretimindeki bu hassasiyetten ve özveriden dolayı Yeşilhisarlı çiftçilerimize, Kayserili ve Ülkemizdeki bütün çiftçi ve üreticilerimize minnettar olduğumu iletmek istiyorum” dedi.

Yeşilhisar Ziraat Odası Başkanı Hamza İkiz’de İlçede üretilen ürünlerin çeşitliliğinin fazla olduğunu belirtti. İlçede yaklaşık 38 bin dekar alanda ay çekirdeği üretiminin yapıldığını ve 10 bin tonun üzerinde rekolte beklenildiğini de belirtti.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.