Araç kiralamacılarda 'koronavirüs' sesizliği

Araç kiralamacılarda 'koronavirüs' sesizliği
07 Mayıs 2020 Perşembe 12:25

Kayseri’de 13 yıldır araç kiralama işi ile uğraşan Alpaslan Abakay (45), koronavirüs salgını sonrası işlerinde yüzde 99 oranında bir düşüş meydana geldiğini söyledi. Özellikle kurumsal firmalara ve turistlere araç kiraladıklarını belirten Abakay, "120 aracımızdan büyük bir kısmı kapımızın önünde bekliyor. Günde 1 araç kiralayabiliyorsak şükrediyoruz. Daha önce 16-170 liraya kiraladığımız aracı şu ortamda en fazla 100 TL'ye kiralayabiliyoruz. O da masrafını kurtarmıyor" dedi.

Tüm dünyada küresel bir sorun haline gelen koronavirüs salgını ülkemizde de bir çok sektörde işlerin durma noktasına gelmesine neden oldu. Evde çalışma ve bazı işletmelerin üretimini durdurması, turistlerin gelememesi ile şehirlere giriş-çıkış kısıtlaması getirilmesinin ardından araç kiralama firmalarında bir çok araç kullanılamaz hale gelerek, işletme önlerindeki otoparklarda beklemeye başladı. 

'1 ARAÇ KİRALARSAK ŞÜKREDİYORUZ'

Kayseri'de de 13 yıldır araç kiralama hizmeti veren Alpaslan Abakay, koronavirüs salgınını en yakından hisseden sektörlerden biri olduklarını belirterek, "Koronavirüs nedeniyle şehirlerarası yolculuk yapmak yasak olduğu için insanlar büyük şehirlere gidemediği için, aynı zamanda şehir içi de bir panik olduğu için araçlarımız kapımızın önünde bulunuyor.Hiç çalışan arabamız yok. Kendi bünyemizde 120 araç var. Günde 1 aracı kiralayabilirsek şükrediyoruz. Daha önce 160-170 arasında araç kiralıyorduk. Şu an en fazla 100 liraya araç kiralıyoruz. Kiraladığımız araçlar kendini kurtarmıyor. Masrafı çok oluyor. Şu ortamda araç kiralamamak daha iyi diye düşünüyorum" dedi.

'EN ÖNEMLİSİ SAĞLIK'

Turizm faaliyetlerinin durmasından da etkilendiklerini ifade eden Alpaslan Abakay, "Erciyes Kış Turizmi ve Spor Merkezi'ne gelen misafirler araç kiralamak isterdi. Koronavirüsten dolayı sezonun erken kapanması, iç ve dış pazardan gelen turist sayısının bir anda durması nedeniyle bu durumdan biz de etkilendik. Aynı zamanda hemen yanı başımızda yer alan Kapadokya'ya da çok sayıda araç kiralıyorduk. Virüsün ortaya çıkmasıyla birlikte oraya da araç kiralayamıyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından normalleşmeye doğru gideceğimizi düşünüyorum. İnşallah virüsün etkisini kaybetmesi ile birlikte bir hareketlilik olacaktır. En önemlisi sağlık. Allah devletimize zeval vermesin. Genelde kurumsal firmalara araç kiralıyoruz. Yurt dışından gelenlerde araçlarımıza ilgi gösteriyordu" şeklinde konuştu.

'DEZENFEKTE EDİYORUZ'

Vatandaşların paniğe kapılmaması gerektiğini de belirten Abakay, "Vatandaşlarımız öncelikle evlerinden çıkmasınlar.Tedbirleri elden bırakmasınlar. Çok önemli bir ihtiyacı olup da araç kiralamak isteyen olursa eğer, onlar da paniğe kapılmasınlar. Araçlarımızın günlük bakımlarının yanında, her gün düzenli olarak dezenfekte işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Önce müşterilerimizim sağlığı ve can güvenliği bizim için ön planda oluyor" dedi.(Haber:Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.