Yolda kalanlara Kızılay’dan kete-meyvesuyu

Kuvvetli kar yağışı, tipi, buzlanma ve ağır kış şartları yaşamı olumsuz etkilemeye başladı. Kayseri’nin çevre illerle ulaşımını sağlayan karayolları açılıp yeniden kapanırken, ilçelere bağlı 270 mahalle yolu tamamen kapandı. Merkez ve bazı ilçelerde okullar tatil edildi, yaban hayatına karşı yemlemeye ağırlık verildi. Bu arada Malatya karayolu Pınarbaşı ve Mimarsinin OSB rampasında mahsur kalanlara Türk Kızılayı Kayseri Şubesi’nce ihtiyaç duyulan gıda ve malzemeler dağıtıldı.

Yolda kalanlara Kızılay’dan kete-meyvesuyu
13 Şubat 2020 Perşembe 15:24

Yolların kapanmasına, yolda seyahat edenleri perişan eden kuvvetli kar, tipi, buzlanma ve kazalara karşı önlem alınsa da istenmedik, beklenmedik olumsuzluklar yaşandı. Türk Kızılayı Kayseri Şube ekipleri, Kayseri-Malatya-Kahramanmaraş yollarında, Mimarsinan OSB rampasında yolun kar, tipi ve buzlanma nedeniyle kapanmasından sonra yolda zorunlu bekletilen araçlardaki vatandaşlara kete ve meyvesuyu ile gereksinim duydukları malzemeleri dağıttı.

Karla mücadele ekipleri, yolları açık tutmak için yoğun çaba harcarken, kuvvetli kar yağışı, tipi, sis, buzlanmaya karşı dikkatli olunması istendi.

Öte yandan  kuvvetli kar yağışı nedeniyle Pınarbaşı'nda 113, Tomarza'da 49, Bünyan'da 26, Sarız'da 36, Develi'de 15 başta olmak üzere 270 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler kar temizleme ve yol açma çalışmalarına devam ediyor.

 (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.