Otomobilin çarptığı yaralı köpek tedaviye alındı

Pınarbaşı'nda kimliği belirsiz bir kişi tarafından otomobille çarpılması sonucu yaralanan melez ırk cinsi bir köpek Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Otomobilin çarptığı yaralı köpek tedaviye alındı
03 Nisan 2020 Cuma 16:51


Pınarbaşı ilçesinde 2 gün önce meydana gelen olayda, melez ırk cinsi bir köpeğe araba çarptığı öne sürüldü. Vatandaşların ihbarı üzerine Pınarbaşı Belediyesinde görevli ekiplerce yaralı köpek, ERÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine götürüldü. Başhekim Prof. Dr. Gültekin Atalan tarafından yapılan ilk muayenede köpekte 1 adet kırık ve leğen kemiğinde çarpmaya bağlı ayrılma meydana geldiği belirlendi.



'LEĞEN KEMİĞİNDE AYRILMA VE KIRIK VAR'

ERÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gültekin Atalan, köpekte kırıklar ve leğen kemiğinde ayrılma olduğunu ifade ederek, " Köpeğimiz melez ırk. Dün akşam saatlerinde Pınarbaşı Belediyesi tarafından hastanemize getirildi. Trafik kazası şüphesiyle bize getirildi. Köpeğin ön incelemesini yaptık. Gerekli klinik ve radyolojik incelemeleri tamamladık. Klinik incelemeler neticesinde köpeğin sağ arka bacağında 1 adet kırık olduğunu, leğen kemiğinde ayrılma olduğunu tespit ettik. Operasyona ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Şu anda geçici olarak bir bandajlama ile köpeğin genel durumunu stabil hale gelmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.



'KEDİ VE KÖPEK YARALANMALARININ BÜYÜK KISMI TRAFİK KAZASI KAYNAKLI'

Hastaneye gelen kedi ve köpek yaralanmalarının büyük bir kısmının trafik kazası sonucu oluştuğunun da belirten Atalan, "Yılda ortalama 15 bin civarında hasta geliyor. Büyükbaş hayvanlar ve kedi köpeklerden oluşuyor. Kedi ve köpeklerden oluşan hasta yoğunluğumuzun büyük bir kısmı trafik kazaları sonrası oluşan yaralanmalardan kaynaklanmaktadır. Büyükşehir Belediyesi ile protokolümüzün bulunuyor. Belediye ekipleri günün 24 saati bize yaralı hayvanları ulaştırmaktadır. Bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Haber-Foto: Samed Aydın SUN
 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.