Kadın platformu yürüdü

Dünya Kadınlar günü nedeniyle Kayseri Forum’dan Cumhuriyet meydanına kadar yürüyen ve aralarında ADD, Türk Kadınlar Birliği, Türk Anneler, KİGDER, Eğitim-sen, SES, KESK ve diğer bazı STK’ların bulunduğu kalabalık ‘gücümüz birliğimizdir’ dedi ve kadın-erkek eşitliğinin sözde kalmamasını istedi.

Kadın platformu yürüdü
09 Mart 2020 Pazartesi 15:48

‘Biz kadınlar, Eşit, Özgür, Savaşsız ve Şiddetsiz Yaşam İstiyoruz’ diyen  kalabalık ve STK’lar adına ‘kadın platformu’ olarak yapılan açıklamada şöyle denildi.

“İstanbul Sözleşmesi’nin bütün yükümlülüklerinin yerine getirilmesini talep ediyoruz. Çocuklarımız için evlenme yaşının 18 olarak korunmasını ve 18 yaş öncesi hakim-veli izni ile evlenmeye olanak sağlayan kanun maddesinin düzenlenmesini istiyoruz. Çocuk istismarı, kadına şiddet, taciz, tecavüz suçlarına indirim istemiyoruz. Önlem almanın yolunun idam, hadım değil, toplumsal iyileşme halini yaratacak politikalar olduğunu biliyoruz ve uygulanmasını istiyoruz. Kriz dönemleri toplumsal yaşamda ilk olarak biz kadınları etkiliyor. Halihazırda çalışma yaşamında dezavantajlı konumda olmamızın yanı sıra bu süreçte ekonomik şiddetin hedefine konmaya devam ediyoruz. İşten ilk çıkarılan çalışanlar olmak ve işsizliğe mahkum edilmek istemiyoruz. Kriz bahanesiyle çalışma koşullarının kötüleştirilmesine boyun eğmek zorunda kalmak istemiyoruz. Krizin faturasının krizi çıkaranlara kesilmesini talep ediyoruz.

Bizler yaşamın yarısıyız. Bugün bu alanda böyle gitmeyecek ve değiştireceğiz diyen kadınlar olarak toplandık. Emeğimize, bedenlerimize yönelik saldırılara karşı haklarımıza ve hayatlarımıza sahip çıkmak için buradayız. Gücümüz birliğimizdir. Yaşamın her alanında tam eşitlik istiyoruz.”

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.